Mevlid-i Nebi programı düzenlenecek

Mevlid-i Nebi programı düzenlenecek
Peygamber Efendimizin doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı Mevlid-i Nebi Haftası, bu yıl 19 Kasım Pazartesi günü başladı. Sarayönü İlçe Müftülüğü, bu nedenle 19-23 Kasım tarihleri...

Peygamber Efendimizin doğduğu, alemleri ve dünyamızı şereflendirdiği günün içinde yer aldığı Mevlid-i Nebi Haftası, bu yıl 19 Kasım Pazartesi günü başladı. Sarayönü İlçe Müftülüğü, bu nedenle 19-23 Kasım tarihleri arasında çeşitli programlar düzenleneceğini duyurdu.

Sarayönü İlçe Müftüsü Şevket Karaca, geçen yıl yapılan Diyanet İşleri Başkanlığının yönetmelik değişikliği ile 'Kutlu Doğum' haftasının adının 'Mevlid-i Nebi' olarak değiştirildiğini, haftanın başlangıcının ise Hicri takvime göre Rebiülevvel ayının 12’nci günü olmasına karar verildiğini aktardı. Karaca, “Doğumuyla yeryüzünü şereflendiren, cahiliye girdabında savrulan insanlığa ve alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğumu, Mevlid-i Nebi dün gece idrak edildi. Hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlamalarımız devam edecek. Bu çerçevede 22 Kasım Perşembe günü müftülüğümüzce bir konferans tertip edilecek. Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda saat 09:30'da gerçekleştirilecek programa tüm halkımızı davet ediyor, Mevlid-i Nebi haftamızın hayırlı ve mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz." dedi.

2018 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası'nın ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ temasıyla kutlanacağını kaydeden Müftü Karaca,  “Gençliğin ve gençlerimizin farkında olmalıyız. Düşüncesi, hayat tarzı, kılık kıyafeti ne olursa olsun gençlerimizi aynı şekilde sahiplenmeli ve hepsine önem vermeliyiz. Sürekli eleştiri ve olumsuzluklar üzerinden değil, rehberlik ekseninde bir iletişimi tercih etmeliyiz” dedi.

Hicri Rebî’ul-evvel ayının 12. gecesi olan 19 Kasım 2018 Pazartesi gününün Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın yeryüzüne teşriflerinin sene-i devriyesi olduğunu hatırlatan Karaca, “Bu vesileyle bir hafta süresince peygamberimizi anma, anlatma ve anlamaya yönelik bir program gerçekleştireceğiz. Geçmişten günümüze Müslümanlar Peygamberimizin dünyaya teşriflerini çeşitli etkinliklerle ihya etmişlerdir. Mevlid-i Nebi’yi anmak, sadece bir sevgi, muhabbet ve resule vefadan ibaret değildir. Peygamberimizi anlamak aynı zamanda savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, muhabbet ve merhametle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır.” ifadelerini kullandı.