Mevlid kandili kutlanacak

Mevlid kandili kutlanacak
Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili münasebetiyle, Sarayönülülerin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Karaca, bu yıl 29 Kasım...

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğduğu gece olan Mevlid Kandili münasebetiyle, Sarayönülülerin ve tüm İslam aleminin kandilini kutladı. Karaca, bu yıl 29 Kasım Çarşamba gününü 30 Kasım Perşembe gününe bağlayan geceye denk gelen Mevlid Kandili'nin mana ve önemi hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi.

Kurtuluş, gönderilen mesajlar

İslam dünyasında, Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği gecenin Mevlid Kandili olarak kutlandığını kaydeden Müftü Karaca, "Hazreti Muhammed Yüce Allah'tan bir rahmet olarak insanlığa gönderilmiş, bir rahmet peygamberi olarak inananların gönüllerinde taht kurmuştur. Cenabı-ı Allah varlık âlemini rahmet üzerine inşa etmiş, O'nun rahmeti her şeyi kuşatmıştır. Ancak Allah'ın asıl rahmeti insanları kurtuluşa davet etmek için gönderdiği mesajlarıdır. Bu mesajları insanlara ulaştıran peygamberler, Allah tarafından insanlığa gönderilmiş birer rahmet elçisidir. Yüce Yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi ise Hazreti Muhammed'dir. Hazreti Muhammed'in ve O'nun insanlığa getirdiği mesajın evrensel bir rahmet olduğunu bizzat Yüce Allah ifade eder. Yüce Yaratıcı, rahman sıfatının gereği Hazreti Muhammed'i insanlara gönderirken yeryüzünde yaşayan bütün insanların bu rahmet peygamberinden nasibini almasını murat etmiştir" dedi.

Yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildi

İslam dininin, inanç ve ahlâkı birbirine bağlamış ve en güzel ahlâk sahibi olarak da Peygamberi takdim ettiğini dile getiren Karaca, "Peygamber Efendimiz de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade etmiştir. Hazreti Peygamberin yaşamında davetini en çok kolaylaştıran etken kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hazreti Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının gayesi, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır" diye konuştu.

Hayatımızı gözden geçirmeliyiz

Bin seneden fazla bir süredir Mevlid Kandili'nin idrak edildiğini belirten Şevket Karaca, "Mümin kardeşlerimiz bugünler vasıtasıyla hayatlarını gözden geçirmeli. Küs olanlar barışmalı. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu birlik ve beraberliği pekiştirmeliyiz. Bunun yollarından biri de camiler ve bu tür günlerdir. Çünkü bu tür günlerde ve camilerde siyasi görüş ve ayrışmaya yönelik unsurlar göz ardı edilir. Bu nedenle bu tür günler iyi değerlendirilmeli" şeklinde konuştu.

Öğrendiklerimizi uygulamalıyız

Karaca, açıklamasının son bölümünde, "29 Kasım Çarşamba akşamı ihya edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle Sarayönülü hemşerilerime mesajım; sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapları okuyarak O'nu daha yakından tanımaları ve öğrendiklerini hayatlarına aktarmaya çalışmalarıdır. Tüm Sarayönülü hemşerilerimizin Mevlid Kandilini tebrik eder; ilimize, ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, barış, mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah'tan dilerim" dedi.