Mevlid Kandili kutlanacak

Mevlid Kandili kutlanacak
Sarayönü’nde, İslam alemi için manevi değeri yüksek olan gecelerden Mevlid Kandili 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olarak kutlanan Mevlid Kandili münasebetiyle Çarşamba...
Sarayönü’nde, İslam alemi için manevi değeri yüksek olan gecelerden Mevlid Kandili 28 Ekim Çarşamba günü idrak edilecek. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olarak kutlanan Mevlid Kandili münasebetiyle Çarşamba akşamı Merkez Çarşı Camii’nde mevlid okunacak.

Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece münasebetiyle Mevlid Kandili kutlanacak.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, 28 Ekim Çarşamba akşamı Merkez Çarşı Camii’nde okunacak mevlid ile Mevlid Kandili’nin idrak edileceğini söyledi.

İslam dünyasında, Hazreti Peygamberin dünyaya geldiği gecenin Mevlid Kandili olarak kutlandığını kaydeden Müftü Karaca, “Peygamber Efendimiz de her defasında yüksek ahlakı tamamlamak için gönderildiğini ifade etmiştir. Hazreti Peygamberin yaşamında davetini en çok kolaylaştıran etken kendi örnek hayatı olmuştur. Bugüne kadar müminler de Hazreti Peygamberin üstün ahlakını ve örnek şahsiyetini hayatlarının gayesi, eğitimlerinin rehberi yapmaya çalışmışlardır” diye konuştu.

Bu günler iyi değerlendirilmeli

Bin seneden fazla bir süredir Mevlid Kandili’nin idrak edildiğini belirten Şevket Karaca, “Mümin kardeşlerimiz bugünler vasıtasıyla hayatlarını gözden geçirmeli. Küs olanlar barışmalı. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu birlik ve beraberliği pekiştirmeliyiz. Bunun yollarından biri de camiler ve bu tür günlerdir. Çünkü bu tür günlerde ve camilerde siyasi görüş ve ayrışmaya yönelik unsurlar göz ardı edilir. Bu nedenle bu tür günler iyi değerlendirilmeli.” şeklinde konuştu.

Örnek şahsiyeti örnek alınmalı

Karaca, açıklamasının son bölümünde, “28 Ekim Çarşamba akşamı idrak edeceğimiz Mevlid Kandili münasebetiyle Sarayönülü hemşerilerime mesajım; sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in hayatını, örnek şahsiyetini ve öğretisini tanıtan kitapları okuyarak O’nu daha yakından tanımaları ve öğrendiklerini hayatlarına aktarmaya çalışmalarıdır. Tüm Sarayönülü hemşerilerimizin Mevlid Kandilini tebrik eder; ilimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa sevgi, barış, mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim.” dedi.