Mevlid kandili kutlandı

Mevlid kandili kutlandı
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili nedeniyle dün akşam vatandaşlar camilere akın etti. Bu kutlu gecede şehitler de unutulmadı.Sarayönü'nde Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya geldiği gün olan Mevlid Kandili nedeniyle dün akşam vatandaşlar camilere akın etti. Bu kutlu gecede şehitler de unutulmadı.

Sarayönü'nde Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece idrak edilen Mevlid Kandili nedeniyle Sarayönü Müftülüğü bir dizi program düzenlendi. Çarşı Camiinde gerçekleştirilen programda mevlid okunarak cemaate vaaz verildi.

Yatsı namazı öncesi mevlid-i şerif okundu. Kılınan yatsı namazı ile idrak edilen kandilde namazın ardından Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca tarafından cemaate vaaz verildi. Verilen vaazda, cemaate, Hz. peygamberin doğumu vesilesi ile asırlardan beri kutlanılması gelenek haline gelen Mevlid Kandili, Hz. Peygamberimizin hayatını, şahsiyetini ve sünnetlerini anlamak ve idrak etmek için imkan sağlayan eşsiz günlerden biri olduğu anlatıldı. Peygamberimiz Hz. Muhammet'in hal, davranış ve sözlerinin yaşayan bir Kur'an olduğu ifade edilerek yaşamından örnekler verildi.

İslam'ın, bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet ettiğini anlatan Müftü Şevket Karaca, "İslam dini ile alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Takip ettiğimiz geleneğin gücü ve bunun hala milletimizin gönlünde yaşaması, gelecek için bizleri umutlandırmaktadır. Peygamber Efendimizin evrensel boyutu bulunan ve temelinde insanlığın huzur ve mutluluğunu esas alan çağrısının anlaşılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz. Mevlid Kandili ve diğer mübarek gün ve geceler, bu çağrıyı gönlümüzde, zihnimizde, hayatımızda diri ve canlı tutmak adına fırsat günleridir. Bu günler toplumsal birlik ve beraberliğin, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı günlerdir. Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." sözlerine yer verildi.

Vaazın ardından mevlid-i şerif duası edilirken, cami çıkışında cemaate tatlı ikramlarında bulunuldu.