Mevsimlik işçiler ile ilgili çalışmalar yapılıyor

Mevsimlik işçiler ile ilgili çalışmalar yapılıyor
Sarayönü'ne her yıl belirli aylarda çeşitli illerden tarlalarda çalışmaya gelen tarım işçileri ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor.Yılın belirli aylarında Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'dan...

Sarayönü'ne her yıl belirli aylarda çeşitli illerden tarlalarda çalışmaya gelen tarım işçileri ekmek paralarını kazanmaya çalışıyor.

Yılın belirli aylarında Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'dan gelen tarım işçileri, sulu tarımın yoğun olarak yapıldığı bölgelerde çeşitli işlerde çalışıyor. Sarayönü'ne çalışmaya gelen işçiler, çalışma sezonu boyunca şeker pancarı, fasulye ve kimyon gibi ürünlerin çapalarını yapıyor. Eylül ayına kadar çadırlarda kalan işçiler kurdukları çadırlarda ekmek mücadelesi veriyor.

Mevsimlik tarım işçileri için Koronavirüs tedbirleri

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgını sonrası Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altındakilere sokağa çıkma yasağı uygulaması getirdi. Bu yasağa istisna olarak ek genelge yayımlandı. 18-20 yaş arasındaki kamu çalışanları, özel sektörde çalıştığını belgeleyenler ve mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak.

Bakanlık genelgesi ile ilgili olarak ilçemize gelecek mevsimlik tarım işçileriyle alakalı çalışmalar da başlatıldı.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem şu açıklamalarda bulundu; “Ağırlıklı olarak doğu bölgelerinden gelen mevsimlik tarım işçileri ile ilgili oluşturulan komisyon kararları gereğince ilçemizde Gözlü, Yenicekaya, Kadıoğlu, Çeşmelisebil ve Kuyulusebil olmak üzere beş merkez belirlendi.

Mevsimlik işçilerin Covid-19 salgını nedeniyle su alt yapıları da mevcut olan bu noktalarda toplu halde ikamet etmelerini sağlayacağız. İşçilerin kalacakları çadır yada kalıcı konutlarda ekiplerimiz tarafından Covid-19 salgını ile ilgili gerekli bilgilendirmeler yapılacak barınma ve çalışma alanlarında sosyal izolasyon mesafesinin korunmasından gerekli hijyen şartlarına kadar her türlü tedbirin alınması sağlanacak.