Mevsimsel alerjiye dikkat

Mevsimsel alerjiye dikkat
Medical Park Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü nden Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, bu aylarda göz alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.Gözün, alerjenlere karşı korunacak şekilde kapalı olmadığı için alerjik...

Medical Park Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü nden Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, bu aylarda göz alerjisine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Gözün, alerjenlere karşı korunacak şekilde kapalı olmadığı için alerjik reaksiyonun sık görüldüğü söyleyen Op. Dr. Mehmet Tahir Şam, "Göz kapağının iç yüzeyini ve göz yuvarlağının iç kısmını örten zara konjunktiva adı verilir. Solunum yolu ve burun yüzeyini örten zar gibi bu zar da alerjik hastalıklardan etkilenerek iltihaplanma olur" dedi.

 

KENDİLİÄžİNDEN DÜZELME

Gözde alerjik nedene bağlı oluşan hastalıkların başında alerjik konjonktivik ve atopik kerato konjonktivit yer almaktadır. Alerjik konjonktivik mevsimsel ve yıl boyu süren olmak üzere yıl boyu süren olmak üzere iki tip olduğunu belirten Op. Dr. Şam mevsimsel alerjik konjonktivitin, ilkbaharda başladığını, sıklıkla burun alerjisiyle birlikte seyrettiğini polen mevsimi bittiğinde kendinden düzeldiğini söyledi.

 

TOZDAN UZAK DURUN!

Başlangıçta gözlerde yanma, kaşıntı, sulanma, çapak ve göz kapaklarında şişme gibi belirtilerin baş gösterdiğini söyleyen Op. Dr. Şam, "Havalandırma yerine klima kullanınız. Klimaların filtreli olma özelliklerinden dolayı, alerjik durumlarda kullanılması önerilir. Dışardaki zerreciklerin odaya direkt girmesi önlenmiş olur. Bahar ve yaz aylarında özellikle güneş gözlüğü kullanın, gözünüzü elinizle kaşıyıp ovuşturmayın” diye konuştu.