Meydan'ın sözleşmesi imzalandı

Meydan'ın sözleşmesi imzalandı
Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında en iyi 20 proje arasında değerlendirilen ve en çok desteği almaya hak kazanan Anadolu Meydanı projesi için Konya Valisi Yakup Canbolat...

Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında en iyi 20 proje arasında değerlendirilen ve en çok desteği almaya hak kazanan Anadolu Meydanı projesi için Konya Valisi Yakup Canbolat ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak arasında proje sözleşmesi imzalandı. Başarılı projeler arasına giren 2 milyon lira maliyetli Anadolu Meydanı projesinin önemli bir kısmı Mevka tarafından desteklenecek.

04

Proje ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Mevka’nın 2018 yılında çıkmış olduğu küçük ölçekli alt yapı projelerinin desteklenmesi projesi kapsamında belediyemiz tarafından hazırlanan kent meydanı projesi Mevka tarafından kabul edildi. Anadolu Meydanı isimli projemiz mevcutta bulunan kız meslek lisesi binasının yıkılmasının ardından 4 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek. İçerisinde ilçemize yaşanan kültürlerin ibarelerinin bulunacağı ve ilçemiz üzerinde yaşayan medeniyetlerin izlerini taşıyacağı Anadolu Meyadanı isimli projemiz çok büyük bir başarı gösterdi." dedi.

Projenin ilçeye büyük bir değer katacağını kaydeden Solak, “Konya Valimiz Yakup Canbolat ile karşılıklı olarak proje sözleşmesini imzaladık. Projeyle birlikte ilçemiz yeşil alanları ile bünyesinde taşıdığı kültürleri yaşatan bir kent meydanına sahip olacak. Üzerinde açık hava etkinliklerinin de düzenlenebileceği çok yönlü kullanılabilecek bu meydan hem çarşı trafiğinin yükünü alarak yaya trafiğine de etkili çözümler üreterek çarşı vizyonunun düzelmesi adına oldukça önemli bir proje olacaktır.” şeklinde konuştu.