Meyvecilik kursu düzenlendi

Meyvecilik kursu düzenlendi
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı öncülüğünde meyvecilik kursu düzenlendi. İki gün düzen kursa 30 kursiyer katıldı.Kurs eğitimi Sarayönü Tarım ve Orman...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı Tarım Danışmanlığı öncülüğünde meyvecilik kursu düzenlendi. İki gün düzen kursa 30 kursiyer katıldı.

Kurs eğitimi Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğünden Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Öztürk ve Ziraat Mühendisi Mesut Solak tarafından verildi.

Kurs boyunca kursiyerler teorik ve uygulamalı olarak eğitim aldı. Kurs süresince Ziraat Yüksek Mühendisi Yusuf Öztürk meyve yetiştiriciliği, fidan seçimi, fidan dikimi, bahçe tesisi, fidan budaması, bahçe bitki beslemesi ve meyve hastalık ve zararlıları konularında, Ziraat Mühendisi Mesut Solak ise meyve ağaçlarında aşı çeşitleri ve yapılışı hakkında eğitim verdi.

Bu eğitim süresince Sarayönü Ziraat Odası Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Biriminde görev yapan Tarım Danışmanları, kursiyerlere sayı ve kişilerini belirleyerek, kurs yeri temini düzenlenmesi görevlerini üstlendi.

Meyve yetiştiriciliği konusunda detaylı bilgi sahibi olduklarını belirten kursiyerler, Sarayönü Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığına teşekkürlerini iletti.