Mezarlıklar otlardan temizleniyor

Mezarlıklar otlardan temizleniyor
Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın mezarlık hizmetleri için ilçede bulundurduğu ekipler tarafından tüm mezarlıklarda temizlik çalışması başlatıldı. İlçede sürekli ikamet eden...

Konya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın mezarlık hizmetleri için ilçede bulundurduğu ekipler tarafından tüm mezarlıklarda temizlik çalışması başlatıldı. İlçede sürekli ikamet eden kabristan sorumlusu personeller tarafından Sarayönü, Ladik mahallesi ve diğer mahallelerde yabancı ot temizliği yapılmaya başladı.

Bahar ayları ile birlikte ilaçlama çalışmaları gerçekleştiren kabristan personeli, Sarayönü merkez , Ladik ve diğer mahallelerde bulunan mezarlıklarda temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Mezarlık hizmetlerine büyük önem veren ve mezarlıklardaki çalışmaları yıl boyunca sürdüren ekipler, mezarlıklarda yağışların etkisiyle yükselen otları temizlenerek mezarların çevrelerini düzenleniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak "Ramazan ayı öncesi mezarlık hizmetleri ekipleri ilçemizdeki mezarlıklarımızda temizlik çalışmaları başlattılar. Belirli dönemlerde ebediyete intikal eden yakınlarımızın mezarları ziyaret ve onlara dua niyaz etmek hem kültürümüzün hem de inancımızın bir parçası. Bu nedenle de mezarlıklarımızın temiz ve düzenli olmasının ayrı bir önemi var. Mezarlık işleri ekiplerinin ilçemizde Ramazan ayı öncesi yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederim." dedi.