Millet Bahçesi hayata geçiyor

Millet Bahçesi hayata geçiyor
Sarayönü Belediyesi'nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e Millet Bahçesi yapılacak. Yerel seçimler öncesinde ilçemize toplu açılış töreni için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un...

Sarayönü Belediyesi'nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e Millet Bahçesi yapılacak. Yerel seçimler öncesinde ilçemize toplu açılış töreni için gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Beşgöz için verdiği millet bahçesi müjdesiyle ilgili çalışmalar tamamlandı. Beşgöz Millet Bahçesi projesi 22 Nisan 2020 tarihinde ihaleye çıkarılacak.

Proje çalışmaları gerçekleştirilen Beşgöz Millet Bahçesi'nin görselleri daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Kapanmaya yüz tutan Beşgöz'ün kapsamlı temizlik çalışması ile yeniden hayata döndürülmesiyle beraber göl çevresinde uygulanacak millet bahçesi projesi, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek. Bu şekilde göl alanı da korumaya alınacak.

Sarayönü'nde yıllarca kaderine terk edilmesinin ardından Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın özel ilgi ve alakasıyla yeniden temizlenen Beşgöz, cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Tatlı su kaynaklarının hızla tükendiği dünyada, Sarayönü için gelecek adına hayati önem taşıyan su kaynağı olan Beşgöz, Sarayönü Belediy Başkanı Nafiz Solak'ın girişimleri ve DSİ’nin temizlik çalışmalarıyla yeniden planlanan en geniş alanına kavuştu. Yıllarca kaderine terk edilen ve kaybolmaya yüz tutan Beşgöz’de 5 yıl önce başlatılan temizleme çalışmaları tamamlandı. Yüzey alanı 8 kilometre kare olan gölün doğu kıyısında temizleme çalışmaları tamamlandı. İlçenin vahası haline gelen Beşgöz, temizliğin tamamlanmasının ardından en geniş boyutlarına ulaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 1.426,64 m² inşaat alanına sahip millet kıraathanesi, büfe, wc, balık satış birimi ve su deposu inşaatı ile 88.769,15 m² millet bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları yapımı işini 22 Nisan 2020 tarihinde ihaleye çıkaracak. İhalenin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan firmayla sözleşme imzalanmasına müteakip 10 gün içinde yer teslimi yapılacak. Projenin 300 gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

Cazibe merkezimiz olacak

Erozyon ve göle doğru büyüyen sazlıklar nedeniyle kapanmaya yüz tutan Beşgöz, temizlik çalışmaları ile yeniden hayata dönerken, Millet Bahçesi projesiyle de cazibe merkezi haline gelecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak yaptığı açıklamada, "Gölün etrafı taş tahkimat yapılarak tekrar erozyonla dolması engellenecek. Saniyede 700 litrelik bir su kaynağı olan Beşgöz'ün, kuraklıktan etkilenmeyen bir yapısı vardır. Bölgemizde böyle başka bir göl yoktur. Hedefimiz ilçemiz ve Konya'nın hizmetine doğal bir mesire alanı sunabilmektir." dedi.

Proje başlıyor

Projenin hızlı bir şekilde hazırlandığını belirten Başkan Solak, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'un ilçemizi ziyareti esnasında vermiş olduğu millet bahçesi müjdesiyle ilgili olarak proje çalışmaları yapılmıştır. İhalesi gerçekleştirilerek proje bir yıl içerisinde hayata geçirilecek. İhale kapsamında mesire alanına dönüştürülecek Beşgöz gölü ve çevresinde peyzaj çalışması yapılacak. Peyzaj uygulaması gölün doğu kıyısında gerçekleştirilecek olup, batı kıyısında bulunan tarım alanlarına zarar verilmeyecek. İlçemizin ve Konya'mızın çekim merkezi haline getirmeyi planladığımız Beşgöz Millet Bahçesi Projesi içerisinde piknik alanları oluşturularak güzel bir mesire alanı ortaya çıkarılacak. Tahsisini aldığımız göz alanı ve çevresinde ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla ilçemiz çok önemli bir esere kavuşacak." şeklinde konuştu.