Millet bahçesi şekilleniyor

Millet bahçesi şekilleniyor
Sarayönü’nün en büyük yatırımlarından ‘Millet Bahçesi’ projesi şekillenmeye başladı. Sarayönü Belediyesi’nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e yapılan projenin hummalı çalışması...

Sarayönü’nün en büyük yatırımlarından ‘Millet Bahçesi’ projesi şekillenmeye başladı. Sarayönü Belediyesi’nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e yapılan projenin hummalı çalışması devam ediyor. Göl çevresinde uygulanacak ‘Millet Bahçesi’ projesi, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek.

Sarayönü’nde DSİ tarafından beş yılda temizlenen Beşgöz gölü çevresinde uygulanan millet bahçesi projesi hayata geçiyor.

İhalesi TOKİ tarafından yapıldıktan sonra yer teslimi yapılmasıyla beraber Sarayönü Millet Bahçesi 90 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yapımına başlanılan Millet Bahçesinin bir yıla kadar tamamlanacağını kaydetti.

Beşgöz’de Alp İnşaat tarafından yapılacak olan Millet Bahçesi projesinde büfe, wc, balık satış birimi ve su deposu inşaatı, genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları ihalede belirtilen 300 günlük süre içerisinde tamamlanacak.

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Millet Bahçemizin yapımı yaklaşık bir yılda tamamlanacak. Projenin teslim süresi 300 gün. Bu süre sonunda inşallah halkımızın kullanımına açacağız. Millet Bahçesinin Sarayönü’ne yapılması konusunda bizlere desteklerini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ediyorum.”

Fevkalade bir eser olacak

90 bin metrekare alanda uygulanacak projenin diğerlerinden farklı bir yapıya sahip ve göl manzaralı olması sebebiyle Konya İl merkezi ve civar İlçelerimizin de gözdesi haline geleceğini aktaran Solak; “Olta balıkçılığı ve dalış eğitimleri açısından da ilgi çekecek olan Beşgöz’e ayrıca, 131 bin adet civarında ağaç çeşitleri, süs ağaçları, çalılar vb. bitkilerle donatılacak yeşil alanların içerisinde çay bahçeleri, kafeterya ve lokantalar, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, otoparklar, güvenlik kamera sistemleri gibi pek çok da alt yapı yatırımı bulunacaktır.” ifadelerin kullandı.