MİLLET BAHÇESİNE START VERİLDİ

MİLLET BAHÇESİNE START VERİLDİ
Sarayönü tarihinin şimdiye kadarki en büyük yatırımı olan ‘Millet Bahçesi’ projesi için start verildi. Sarayönü Belediyesi'nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e yapılacak olan projenin...

Sarayönü tarihinin şimdiye kadarki en büyük yatırımı olan ‘Millet Bahçesi’ projesi için start verildi. Sarayönü Belediyesi'nin girişimleri neticesinde DSİ tarafından 5 yılda temizlenen Beşgöz’e yapılacak olan projenin ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Yaklaşık 31 milyon Tl’lik bir maliyetle gerçekleşmesi öngörülen proje resmi ve net maliyet için kesinleşen ihale kararının ihaleye katılan istekli firmalara bildirilmesi ile yapımına Mayıs ayı içinde başlanacak.

Beşgöz'ün kapsamlı temizlik çalışması ile yeniden hayata döndürülmesiyle beraber göl çevresinde uygulanacak ‘Millet Bahçesi’ projesi, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan proje ile gölalanı da korumaya alınmış olacak.

 

Yıllarca kaderine terk edilen Beşgöz’ün temizlenmesi Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'ın önemsediği en önemli konuların başında geliyordu. DSİ tarafından beş yılda temizlenen ve yerel seçimler öncesinde ilçemize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Beşgöz için verdiği millet bahçesi müjdesi hayata geçiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığı ile yapılan ihale 29 Nisan’a yapıldı. Devlet Su İşleri Müdürlüğünce yaklaşık 25 milyon TL yatırım yapılarak gölün temizlendiğine dikkat çeken Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak; “Yaklaşık 31 milyon Tl’ye mal olacak olan Millet bahçesi Projesi ile birlikte Beşgöze yapılan toplam yatırım miktarı 56 milyon tl’yi bulacak. Bu Sarayönü tarihinde yapılmış en büyük çevre ve üst yapı yatırımı olmuş olacak.

2015 yılında başlanan ve beş yılda tamamlanan temizleme çalışmaları ile yüzey alanı 45 bin metrekare olan Beşgöz Gölü 300 bin metrekare alana büyüyerek tamamlanmıştır. Yıllar önceki ihtişamına kavuşan Beşgöz Gölü yer altı sularıyla beslenmekte ve kararlı su rejimlerine sahip olması nedeniyle İlçemizin en önemli su kaynağıdır” dedi.

2021’de hayata geçecek

Eskiden balık yetiştiriciliği için de kullanılan Beşgöz Gölü ve çevresi azda olsa mesire alanı olarak kullanıldığını hatırlatan Solak; “Çevre ve doğa yatırımlarına hız veren devletimiz özellikle Cumhurbaşkanımızın Millet Bahçesi yapımları ile ilgili talimatlarını dikkate alarak ülkemizin onlarca bölgesine konforlu mesire alanları yapmaktadır. Belediye olarak bizlerinde dikkate aldığı bu talimatlar doğrultusunda yapmış olduğumuz girişimlerimiz sonucu Hemşerimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un ilçemizi ziyareti sırasında sunduğumuz Millet Bahçesi taleplerimiz memnuniyetle karşılayarak bölgenin önemli bir mesire alanı olarak tekrar kazandırılması sözünü alınmıştır.

Çevre ve Şehircilik Bakanımızın talimatları ile TOKİ Başkanlığınca hazırlanan proje geçtiğimiz 29 Nisan 2020 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Mayıs ayı içende başlanacağını öngörülen projenin 300 günde tamamlanarak 2021 yılında hayata geçmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Cazibe merkezi olacak

90 bin metrekare alanda uygulanacak projenin diğerlerinden farklı bir yapıya sahip ve göl manzaralı olması sebebiyle Konya İl merkezi ve civar İlçelerimizin de gözdesi haline geleceğini aktaran Solak; “Ülkemize yapılan millet bahçeleri içinde oldukça modern dizayn edilen Beşgöz Millet Bahçesi doğal göl yapısıyla il merkezine yakın olmasıyla bölgemiz cazibe merkezi haline gelecektir.

Olta balıkçılığı ve dalış eğitimleri açısından da ilgi çekecek olan Beşgöz’e ayrıca, 131 bin adet civarında ağaç çeşitleri, süs ağaçları, çalılar vb. bitkilerle donatılacak yeşil alanların içerisinde çay bahçeleri, kafeterya ve lokantalar, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, otoparklar, güvenlik kamera sistemleri gibi pek çok da alt yapı yatırımı bulunacaktır” ifadelerin kullandı.

Beşgöz Gölünün eskisinde daha güzel ve modern bir yapıya kavuşarak muhteşem bir projeyle tekrar hayat bulmasında enmeği geçenlere teşekkür eden Solak; “Başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a Konya Milletvekillerimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Devlet Su İşleri Genel Müdürlerimizden Ali Rıza Deniz’e, Bölge Müdürleri Mustafa Uzun’a, Birol Çınar’a  Ali Fuat Eker’e ve DSİ şube müdürleri ve çalışanlarına teşekkür ederim. Konya’mıza ve İlçemize hayırlı olsun” dedi.