Millet Ormanı’nda temizlik yapıldı

Millet Ormanı’nda temizlik yapıldı
Ülkemizde orman yangınlarının önlenmesi ve olası yangın sayılarının ve şiddetinin düşürülerek çevreye olan zararlarının en aza indirilmesi için vatandaşların bilinçlendirilmesi adına düzenlenen "Orman Benim" kampanyası kapsamında Sarayönü Millet Ormanı’nda temizlik çalışması yapıldı.

Küresel ısınma nedeni ile dünyada olduğu gibi ülkemizde de artan orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarımızda yangın öncesi alınması gereken önleyici tedbirler için “Orman Benim" kampanyası düzenlendi.

Kampanya ile ormanlarımızın yangınlara karşı direncinin arttırılması, toplumda yangına sebebiyet verecek davranışlara karşı bilincin ve temiz orman hassasiyetinin oluşturulması hedefleniyor.

millet-ormaninda-temizlik-yapildi-2.jpg

Sarayönü Hacpınar mevkiinde Ladik Millet Ormanında düzenlenen etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, Belediye Başkanı Necati Koç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferhat Koçak, resmi kurum daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince ormanlık alanda ağaçlarda alt dal budamalarının yapıldığı etkinlikte katılımcılar, orman içi ve bitişiğindeki yol kenarları, yangına sebep olabilecek cam şişeler başta olmak üzere kağıt ve pet şişe atıkları için mıntıka temizliği yaptı.

millet-ormaninda-temizlik-yapildi-1.jpg

Temiz ve güvenli orman bilincinin oluşturulması adına gerçekleştirilen etkinlikte Sarayönü Kaymakamı Lütfullah Göktaş, öğrencilere gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabilmek ve asgari yaşam şartlarının sağlanabilmesi adına ormanlara ve ağaçlara özen gösterilmesi, yaşadığımız çevrenin temiz tutularak doğanın korunmasının son derece önemle olduğunu aktardı.

Göktaş, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ormanları koruman adına yapılacak çalışmalar için arkadaşlarını, çevrelerindekileri ve ailelerini de uyararak bu bilincin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

millet-ormaninda-temizlik-yapildi-3.jpg

Etkinlik sonunda hatıra fotoğrafı çektirilirken, etkinliğe katılan öğrencilere meyve suyu, kek ve çeşitli ikramlarda bulunuldu.