Milli eğitimde evrak yükü kalktı

Milli eğitimde evrak yükü kalktı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar, Milli Eğitim Bakanlığı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)'ye geçti. Geçilen yeni sistemle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarda, kırtasiye tasarrufu sağlanarak...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullar, Milli Eğitim Bakanlığı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)'ye geçti. Geçilen yeni sistemle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarda, kırtasiye tasarrufu sağlanarak evrak yükü asgariye indirildi.

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "Ülkemiz artık online sisteme hızlı bir geçiş yapmış bulunmakta. Artık çoğu işlemimiz kağıt üzerinde değil de bilişim sistemleri üzerinden online olarak yürütülmekte. Milli Eğitim Bakanlığı na bağlı tüm okul ve kurumlar 1 Mayıs 2017 itibariyle işlemlerin hızlı yürütülmesi, kağıt israfının önüne geçilmesi gibi sebeplerden dolayı Doküman Yönetim Sistemi (DYS)‘ye geçiş yapmış bulunmaktadır. Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm okul ve kurumlar 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren bütün işlemler Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yürütülecektir. Bütün resmi yazılar Doküman Yönetim Sisteminden yürütülecek ve bu sistem üzerinden onay verilip, sayı numarası otomatik olarak alacaktır. Doküman Yönetim Sistemi nde gelen yazı ilgili amir tarafından okunduktan sonra, amirin onay vermesiyle yazı hangi şefi, hangi memuru, hangi idareciyi ilgilendiriyorsa o kişinin sistemine düşecektir. Daha sonra da bu ilgili kişi gerekli yazışmayı gene Doküman Yönetim Sistemi üzerinden yapacak ve amirinin onayına gönderecektir. Amirde onay verdikten sonra yazı ilgili kuruma gönderilecektir." dedi.