Mini mini birler okula başlıyor

Mini mini birler okula başlıyor
Okul öncesi eğitime ve ilköğretim 1. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için ders zili 5 Eylül Perşembe günü çalıyor.Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin...

Okul öncesi eğitime ve ilköğretim 1. sınıfa yeni başlayacak öğrenciler için ders zili 5 Eylül Perşembe günü çalıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının İlköğretim 1. sınıflar ile ana sınıflarına başlayacak öğrencilerin okul korkularını yenmelerini ve okula uyumlarını sağlamak amacıyla 2006-2007 eğitim-öğretim yılında başlattığı uygulama bu yıl da devam edecek. Bu çerçevede okul öncesi eğitim ve 1. sınıf öğrencileri, 5-6 Eylül 2019 tarihleri arasında uyum programına alınacak.

Bu uygulamayla öğrencilerin, öğretmenlerinin gözetiminde çeşitli etkinliklere katılmaları, okullarını, sınıflarını, arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanımaları ve evlerine güvenle gidip gelme eğitimi almaları amaçlanıyor. Bu süreç içinde veliler de çocuklarıyla okula gidip gelmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için zaman zaman sınıf ortamına alınıyor ve rehberlik ve psikolojik danışma servislerince bilgilendiriliyor.

ARA TATİLLER OLACAK

İlköğretim ve lise öğrenciler için ise 2019 – 2020 Eğitim – Öğretim Yılı, 9 Eylül’de çalacak ilk ders ziliyle başlayacak.

Bu sene ilk kez ara tatil uygulamasının yaşama geçirileceği yeni eğitim sistemine göre ilk ara tatil; 18-22 Kasım tarihlerinde olacak.

Birinci dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. İkinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak.

Öğrenciler 6-10 Nisan 2020 arasında ikinci ara tatile çıkacaklar.

2019 – 2020 Eğitim – Öğretim yılı 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

Yine bu yıl ilk ve ortaokullarda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15 dakikaya çıkarılacak.