Miniklere münazara şenliği

Miniklere münazara şenliği
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında münazara şenliği düzenlendi. İlkokullardan 3 ve 4'ncü sınıf öğrencileri arasından oluşturulan 3 kişilik ekipler, okullarını temsil etti.Sarayönü...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arasında münazara şenliği düzenlendi. İlkokullardan 3 ve 4'ncü sınıf öğrencileri arasından oluşturulan 3 kişilik ekipler, okullarını temsil etti.

Sarayönü Belediyesi Ahmet Hüdai Salonu'nda gerçekleştirilen münazara şenliğinde öğrencilerin olumsuz etkilenmemesi için derece uygulaması yapılmadı. Yarışma tarzında olmayan münazara şenliğinde öğrenciler çalıştıkları konularla ilgili görüşlerini belirtirken, öğrencilerin tamamına programın sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, münazara şenliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin okuma, araştırma ve mantıksal sonuç çıkarma becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Kendilerine olan güven ve sorumluluk duygularını geliştirmeleri onlar için çok önemli. Her çocuğumuzun toplum içerisinde kendilerini ifade edebilmeleri gerekmektedir. Ele aldıkları bir konuda fikir üretme, savunma ve çözüm bulma yeteneklerini münazara şenliğiyle geliştirmek istiyoruz. Çocuklarımızın muhataplarına nezaket ölçüleri içerisinde cevap verebilme yeteneklerini geliştirme imkanı tanıyoruz. İkna olmasalar bile farklı fikirlerin bir zenginlik olduğunu benimsemelerini istiyoruz." şeklinde konuştu.