Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni yatırdınız mı?

Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni yatırdınız mı?
Motorlu taşıtların 2017 yılı motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri başladı. Birinci taksit Ocak ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise Temmuz ayı içinde ödenecek. Dileyen tek seferde de ödeme yapabiliyor. Ülkemizde motorlu taşıtlar...

Motorlu taşıtların 2017 yılı motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri başladı. Birinci taksit Ocak ayı sonuna kadar, ikinci taksit ise Temmuz ayı içinde ödenecek. Dileyen tek seferde de ödeme yapabiliyor. Ülkemizde motorlu taşıtlar vergisi, yaş ve silindir hacmi ile ilişkili olarak belirleniyor.

Özellikle silindir hacmi ve yaşı büyük araç sahiplerinin daha düşük vergi ödemeleri mümkün. Bunun için motorlu taşıtlar vergisini ödenmeden önce aracın tarifede yer alan vergi tutarının, kasko değeri ile kıyaslanması gerekiyor. Böylece, tarifedeki vergiden daha az vergi ödenmesi mümkün olabiliyor. Aracını motor silindir hacmi ve yaşına göre belirlenen motorlu taşıtlar vergisi, kasko sigorta değerinin yüzde 5 ini aşıyorsa, aynı yaş grubundaki bir alt kademeden, daha düşük vergi ödenebiliyor. Uygulamadan yararlanmak için taşıtın kasko sigortasının yaptırılmış olması da gerekmiyor.

Araç sahipleri ödemelerini son güne bırakmamak için ne kadar ödemesi gerektiğini araştırmaya başladı. Her yıl iki kez ödenen MTV nin ilk taksiti Ocak ayının ilk gününde başladı ve 31 Ocak ta son bulacak. Ocak ın 31 ine kadar ödenmeyen borç ise her gün katlanarak artacak. 2017 Motorlu taşıtlar Vergisi ise geçen senenin üstünde bir fiyatla karşımızda. MTV ücretleri bu yıl yüzde 3,83 oranında arttı. MTV de en düşük ücreti otomobil bazında 68 lirayla olurken, en yüksek fiyat ise 23 bin 586 lira olarak tespit edildi.

MTV taksit ödeme işlemleri online sistem üzerinden gerçekleşebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde anlaşmalı bankaların kredi kartları ile ödeme yapılabiliyor. Ödeme işlemleri iki taksit şeklinde ödenebileceği gibi, tek seferde de ödenebiliyor.