Mozaiklere koruma çatısı

Mozaiklere koruma çatısı
Sarayönü Belediyesi, kış aylarının çok çetin geçtiği Sarayönü'nde, Ladik mahallesinde bulunan yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemi mozaiklerinin zarar görmemesi için harekete geçildi.Ladik mahallesinde 3'ncü derece sit alanı...

Sarayönü Belediyesi, kış aylarının çok çetin geçtiği Sarayönü'nde, Ladik mahallesinde bulunan yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemi mozaiklerinin zarar görmemesi için harekete geçildi.

Ladik mahallesinde 3'ncü derece sit alanı olan bölgede bir inşaat sahasında gerçekleştirilen sondaj kazısı ile tespit edilen ve Sarayönü Belediyesi'nin katkılarıyla Konya müzeler müdürlüğü tarafından gün yüzüne çıkarılan Roma dönemi mozaikleri koruma altına alınıyor.

Roma döneminden bir spor tesisinin zemini olduğu tespit edilen mozaikler üzerinde kazı ve temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından koruma önlemleri alınmaya başladı. Mozaiklerin korunabilmesi ve teşhir edilebilmesi amacıyla yapılacak olan çelik yapının mevsim itibariyle yapımı gerçekleştirilemeyeceğinden dolayı geçici bir koruma alanı oluşturulacak. Kültür varlıkları koruma kurulu ve müzeler müdürlüğünün talebi üzerine Sarayönü Belediyesi tarafından mozaik alanın üzerine geçici olarak ahşap çatı yapılarak kapatılmasına başlandı.