MTAL öğrencilerinden anlamlı proje

MTAL öğrencilerinden anlamlı proje
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yaşlı ve yalnız yaşayan insanların evlerine giderek buralardaki tamirat işlerini yapıyor.Bilişim, metal, mobilya, elektronik ve tarım alanlarında 236...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, yaşlı ve yalnız yaşayan insanların evlerine giderek buralardaki tamirat işlerini yapıyor.

Bilişim, metal, mobilya, elektronik ve tarım alanlarında 236 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, geçtiğimiz yıl uygulamaya konan "Onarıyoruz" projesiyle öğrenciler gönüllere giriyor.

Teorik eğitimin yanı sıra atölye olanaklarıyla da meslek öğreten okulun öğrencileri, kaymakamlık ve belediyenin de desteklediği "Onarıyoruz" projesiyle yaşlı ve yalnız yaşayanları evlerinde ziyaret ediyor. Öğrenciler gittikleri evlerde ev sahipleriyle sohbet edip onların sorunlarını dinliyor, daha sonra da evin elektrik, mobilya ve metal gibi konulardaki arızalarını gideriyor.

Okul müdürü Mehmet Emin Beyaztaş, projeyi öğretmen ve öğrencilerin bir arada yürüttüğünü, yalnız yaşayanların tamir ve bakım ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Hayır duası alıyoruz

Öğrencilerin hem el berecilerinin hem de yardım duygularının geliştiğini kaydeden Beyaztaş, "Çocuklar hem iş yapma duygusunu kazanıyor hem de dua alıyorlar. Bu çocuklar çok iyi usta olmak adına iyi bir yoldalar. Şu ana kadar 5 evde tadilat yaptık. Sıraya aldığımız başvurular var. Planlama yapıyoruz. Öğrencilerimiz, dolap, elektrik prizi, çeşme ve mobilya tamiratını ücretsiz yapıyorlar. En önemlisi de çocuklar bu işlerden dua alıyor. Önleri de açılıyor, öz güvenleri de artıyor." dedi.

Çocuklarda yaşlılarda mutlu

Mobilya bölümü Öğretmeni Fatih Gündüz ise yaptıkları işlerin duyulmasıyla talebin arttığını belirterek "İşimiz büyüdü ve çağıranlara gidiyoruz. Çocuklar çok mutlu oluyor. Yaşlıları ziyaret ediyoruz, eksiklerini gideriyoruz. Öğrenciler de öğrendiklerini tatbik ettiği için mutlu oluyor. Montajı öğrenmiş oluyorlar. Duygulandığımız anlar da oldu. Eşi vefat etmiş yaşlı teyzemizin evinde tamirat yaptık. Kapanmayan kapılarını, koltukları ve elektrik aksamını onardık. Eşinin hediyesi ahşaptan süs eşyasını tamir ettik, çok dua etti. Bundan çok etkilendik." ifadelerini kullandı.