MTAL öğrencilerine seminer

MTAL öğrencilerine seminer
Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin talebi üzerine İlçe Emniyet Amirliği tarafından eğitim semineri verildi.Öğrencilere polislik mesleği ve nasıl polis olunabileceği konusunda bilgi verildi. Bunun...

Sarayönü Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin talebi üzerine İlçe Emniyet Amirliği tarafından eğitim semineri verildi.

Öğrencilere polislik mesleği ve nasıl polis olunabileceği konusunda bilgi verildi. Bunun yanı sıra trafik kurallarıyla ilgili bir eğitim verilerek motosiklet kullanımında nelere dikkat edilmesi gerektiği, hızdan kaçınılması ve trafik kurallarına uyulması konularında eğitim verildi.

Madde bağımlılığı konusunda da öğrencileri bilgilendirerek önceli bilgiler veren emniyet ekipleri, madde bağımlılığının bir insana ve çevresine nasıl zarar verdiğini anlattı.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz, eğitim semineri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Günümüzdeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi madde bağımlılığı. Bunu önlemek veya en aza indirebilmek için en önce ailelerin sonra çocukların bilinçli olması gerekiyor. Bu yüzden bu konuyu gençlerimize iyi anlatmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra gençlerimiz arasında motosiklet kullanımı çok yaygın. Gençlerimiz, yaşlarının verdiği cesaret ve tecrübesizlikten dolayı bazen kendi canlarını veya başkalarının canlarını tehlikeye atabiliyor. Bunun önüne geçebilmek yine eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerinden geçiyor.” dedi.