MTV ödemeleri başladı

MTV ödemeleri başladı
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2020 yılına ilişkin birinci taksit ödeme döneminin başladığını duyurdu. Karataş, araç sahiplerinin 2020 yılı MTV ilk taksit ödemesini,...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) 2020 yılına ilişkin birinci taksit ödeme döneminin başladığını duyurdu. Karataş, araç sahiplerinin 2020 yılı MTV ilk taksit ödemesini, Gelir İdaresi Başkanlı internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabileceğini belirtti.

MTV ödemesi için birçok yol bulunduğunu anlatan İsmail Karataş, yaptığı açıklamada, "MTV yönünden mükellefiyet kaydının bulunduğu veya MTV'yi tahsile yetkili diğer Vergi Dairesi müdürlüklerine başvurarak vergi ödenebilir. Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapılabilir. www.gib.gov.tr'de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümüne 02:00 - 22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile ödeme yapılabiliyor. GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme mümkün." dedi.

Karataş, ilk taksit ödemelerinin, aracın motor hacmine, yaşına ve değerine göre geniş bir bantta değişkenlik gösterdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni MTV oranları için yeniden değerleme oranı yüzde 12 olarak belirlendi."