"Muayene olmadan ilaç kullanmayın!"

"Muayene olmadan ilaç kullanmayın!"
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, bilinçsizce kullanılan ilaçların telafisi olmayan zararlara yol açabileceğini belirterek halkı akılcı ilaç kullanımı konusunda uyardı.Dr. Ahmet Uzunay; "Bilinçsiz ilaç kullanımı...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, bilinçsizce kullanılan ilaçların telafisi olmayan zararlara yol açabileceğini belirterek halkı akılcı ilaç kullanımı konusunda uyardı.

Dr. Ahmet Uzunay; "Bilinçsiz ilaç kullanımı insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor, hatta bazı durumlarda telafisi mümkün olamayan sağlık problemlerine yol açabilecek ciddi sorunlar doğurabiliyor" dedi.

Özellikle bilinçsizce alınan ağrı kesicilerin mideye zararlı olduğunu belirten Dr. Uzunay durumlar ortaya çıkmasına yol açabilirler" diye konuştu.

Uzunay; "Tüm dünya genelinde ve ülkemizde de yaşanan yanlış ilaç kullanımı ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan sorunların tespit edilmesi, çözüm için gerekli adımların atılması, tedavi süreçleri için iyileştirici etkilerin arttırılması, toplumsal bilincin ve farkındalığın oluşmasının sağlanması için akılcı ilaç kullanımı oldukça önemlidir." dedi.