Müftü Karaca görevine başladı

Müftü Karaca görevine başladı
Sarayönü Müftülüğü'ne atanan Müftü Şevket Karaca, geçtiğimiz günlerde ilçeye gelerek görevine başladı.Daha önce Sarayönü'nde Müftülük görevini yerine getiren Hüseyin Ergen'in Almanya'ya atanmasının ardından Sarayönü'ne...

Sarayönü Müftülüğü'ne atanan Müftü Şevket Karaca, geçtiğimiz günlerde ilçeye gelerek görevine başladı.

Daha önce Sarayönü'nde Müftülük görevini yerine getiren Hüseyin Ergen'in Almanya'ya atanmasının ardından Sarayönü'ne Balıkesir Manyas İlçe Müftüsü Erdoğan Aslantaş atanmıştı. Aslantaş'ın bazı gerekçeler nedeniyle Sarayönü'nde görevine başlamamasının ardından Sarayönü Müftülüğü'ne Vaiz Mustafa Topcu vekalet ediyordu. Bir yıl aranın ardından Kırşehir İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Şevket Karaca, Sarayönü'ne Müftü olarak atandı. Geçtiğimiz salı günü Sarayönü'ne gelecek görevine başlayan Müftü Şevket Karaca, daire personeliyle tanıştıktan sonra ilk ziyaretini Kaymakam Tarık Bahadır'a gerçekleştirdi. Müftü Karaca, Cuma günü Cuma namazı öncesinde Sarayönü Merkez Çarşı Camii'nde vaaz vererek Sarayönülülerle de tanışmış oldu.

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, yüksek öğrenim hayatının Konya'da geçmesinden dolayı atama için Konya'yı tercih ettiğini söyledi. Karaca, yaptığı açıklamada, "Kırşehir'de 8 yıl görev yaptıktan sonra rotasyon gerektiği için tayinimin çıkması gerekiyordu. Konya bildiğim bir şehir olduğu için burayı tercih ettim. Sorunsuz ve zorluklarla karşılaşmadan görevimi yürütebileceğimiz düşünüyorum." dedi.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak Müftü Şevket Karaca'ya yeni görevinde başarılar dileriz.

Şevket Karaca kimdir?

Kırşehir'de çok sevilen ve takdir gören Müftü Şevket Karaca, Kırşehir'de dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve imam hatip lisesini Kırşehir'de okuyan Karaca, 1995 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tamamladı. 1998 yılına kadar Selçuklu Eğitim Merkezinde eğitim hayatına devam eden Karaca, 1999 yılında Selçuk Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalı'nda yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Kırşehir'in Mucur ilçesinde 1, Akçakent ilçesinde 3 yıl İlçe Müftülüsü olarak görev yapan Karaca, daha sonra Erzincan'ın Kemah ilçesine atandı. Üç yıl sonra Kırşehir İl Müftü Yardımcılığa atanan Karaca, 8 yıllık bu görevinin ardından Sarayönü'ne atandı. Evli ve 3 çocuk babası.