Müftü Karaca’ya sevgi dolu veda

Müftü Karaca’ya sevgi dolu veda
Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, ilçe görev yaptığı üç buçuk yılın ardından Afyon’un çay ilçesine müftü olarak atandı. İlçe protokolü, Müftü Karaca’ya için veda programı düzenledi.Yemekli veda programında çalışmalarından...

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, ilçe görev yaptığı üç buçuk yılın ardından Afyon’un çay ilçesine müftü olarak atandı. İlçe protokolü, Müftü Karaca’ya için veda programı düzenledi.

Yemekli veda programında çalışmalarından dolayı Sarayönü Kaymakamı Zafer Şehin tarafından Karaca’ya üstün başarı belgesi takdim edildi. Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ve Jandarma Komutanlığı da Karaca’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Şevket Karaca

Sarayönü ile ilgili duygularını ifade eden Müftü Şevket Karaca, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Sarayönü benim için çok güzel görev yeri oldu. Çok güzel dostluklar edindik. Çok güzel anılar biriktirdik. İnsanların sevgisini kazandık. Bunu ayrılırken daha çok hissettim. Görev süremiz boyunca ilçemizin personel eksikliğini kapatmak için çok çaba sarf etmiştim. Hiç bir köyde açığımız yok. Ramazana gireceğiz inşallah çok rahat geçirecekler.

Müftülük olarak kendi ihtiyaçlarımız için bir defa bile yardım toplamadık. Buna rağmen müftülüğün her türlü tamir tadilat ve yenileme çalışmalarını gerçekleştirdik. Dairemizi neredeyse sıfırdan düzenledik. Bunu resmi bütçeden veya kendi kredimi Sarayönü lehine kullanarak arkadaşlarımın yardımlarıyla yaptık. Lojmanlarımızı bile yaptırdık.

Sıkıntısız bir görev süresi geçirdik. Üç yıl içerisinde hiçbir imamımıza soruşturma açmadık. Tüm kurumlarla üst düzeyde diyalogla çalıştık. Bu diyaloga istinaden yemekli veda programı düzenlediler. Birçok kurumumuzdan tebrik ve plaket aldık. Sarayönü’nde sevgiden başka bir şey görmedim. Büyük bir sevgi ile uğurlandım. Muhtarlar heyet halinde geldi. Halkımızı da çok sevdim. Oradayken bunu söyleyemezdim ama şimdi söyleyebilirim. Halk bana Sarayönü Sarayönü olalı böyle müftü görmedi dedi. Elimi değdirmeden arkadaşlarımız eşyamı taşıdı. Sarayönü benim için çok değerli bir yerde.”

Şevket Karaca

İlçeye yeni müftü atamasının Haziran ayında gerçekleşmesi beklenirken, atamaya kadar ilçe müftülüğüne ilçe vaizi Bayram Özdemir vekalet edecek.

Sarayönü Manşet Gazetesi olarak insani yapısı ve vaazlarıyla bir hayli sevilen Müftü Şevket Karaca’ya yeni görev yerinde başarılar dileriz.