Muhtaçlara yardımla yargılanmaktan kurtuldu

Muhtaçlara yardımla yargılanmaktan kurtuldu
Sarayönü'nde, tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından başlatılan bir soruşturma kapsamında, şüpheli sıfatındaki kişinin ihtiyaç sahibi 6 aileye gıda yardımı yapması şartıyla taraflar uzlaşarak olay tatlıya bağlandı.Sarayönü'nde...

Sarayönü'nde, tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından başlatılan bir soruşturma kapsamında, şüpheli sıfatındaki kişinin ihtiyaç sahibi 6 aileye gıda yardımı yapması şartıyla taraflar uzlaşarak olay tatlıya bağlandı.

Sarayönü'nde yaşanan bir tartışma sonucunda haklarında "Tehdit, Hakaret ve Kasten Yaralama" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan A.G. ve F.B. uzlaşma yoluna giderek ceza almaktan kurtuldu.

Meydana gelen olayda A.G. ve F.B. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Yaşanan kavganın ardından her iki kişi hakkında da “Tehdit, Hakaret ve Kasten Yaralama” suçlarından soruşturulma başlatıldı.

Olay ile ilgili soruşturma aşamasındaki suçların 5271 Sayılı Kanunun 253 maddesi kapsamındaki suçlardan olması sebebi ile kamu davası açılmadan önce Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dosya Sarayönü Uzlaştırmacı/Bilirkişisi Hakan Yılmaz a verildi. Uzlaşma aşamasında Şüpheli/Müşteki F.B, Şüpheli/Müşteki A.G. nin ihtiyaç sahibi altı aileye 150'şer liralık gıda yardımı yapması halinde uzlaşacağını ifade etti. Şüpheli/Müşteki A.G. nin de uzlaşma talebini kabul ederek ihtiyaç sahibi altı aileye 150'şer liralık gıda yardımı yapması üzerine haklarında kamu davası açılmayarak şüpheli/müştekiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

Sarayönü Uzlaştırmacı/Bilirkişisi Hakan Yılmaz, yargı mercilerinin her geçen gün artan iş yükünün hafifletilmesi amacına uzlaşmaların öneminin arttığına dikkat çekti.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Tehdit, Hakaret, Konut Dokunulmazlığının İhlali, Mala Zara Verme, Güveni Kötüye Kullanma, Dolandırıcılık, Hırsızlık vb. gibi 30'a yakın suçta mağdur ile şüpheli, savcılık kanalıyla görevlendirilen Uzlaştırmacı aracılığı ile uzlaştığında herhangi bir dava açılmadan olay kapanıyor. Bu şekilde toplumsal barış da sağlanmış oluyor. Uzlaşma kapsamına giren suçlarda vatandaşlarımız uzlaşmayı kabul ettiklerinde hem kendi mağduriyetleri gideriliyor hem de yargıda büyük oranda iş yükünün azaltılmasına katkı sağlamış oluyorlar” dedi.