Muhtaçların iftarını aşevi şenlendiriyor

Muhtaçların iftarını aşevi şenlendiriyor
Sarayönü Belediyesi’ne ait Aşevi, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor. Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sarayönü Belediyesi tarafından karşılanan aşevinin ihtiyaçlarına...

Sarayönü Belediyesi’ne ait Aşevi, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yardımına koşuyor. Sarayönü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Sarayönü Belediyesi tarafından karşılanan aşevinin ihtiyaçlarına birçok işadamı ve yardımsever vatandaş da katkıda bulunuyor.

Sarayönü Belediyesi Aşevi Baş Aşçısı Mustafa Yetgin, aşevinin, veren el ile alan el arasında köprü görevi gördüğünü söyledi.

Düzenli olarak 68 aileye sıcak yemek dağıtımı yaptıklarını söyleyen Yetgin; “Yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ve maddi sıkıntısı olmayan fakat yaşlılıktan yemek yapamayan veya yatalak olanlara ücreti karşılığında mağduriyetini giderme amaçlı yemek veriyoruz. Yemeklerimiz Sarayönü, Ladik, ve Başhüyük'teki ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Bu yılki Ramazan ayına özel “Bugünkü iftar senden olsun” kampanyası kapsamında 20 hayırsever vatandaşımız ihtiyaç sahiplerinin iftar yemeklerini karşıladı” açıklamasında bulundu.

Muhtaç insanlara ve yoksullara her konuda yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini anlatan Yetgin, "Her ayda yaklaşık 60 aileye gıda yardımı yapıyoruz. Ramazan ve kurban bayramında fakir ihtiyaç sahibi ailelerin öksüz ve yetimlerin bayramlık ayakkabı ve elbisesini alıyoruz.

Bu Ramazan ayında da 60 çocuğun elbise ve ayakkabısı dahil bayramlıkları temin edildi. Ayrıca 60 aileye Sarayönülü işadamlarımızın katkıları ile 500‘er liralık alışveriş çeki dağıttık. Yine bu Ramazan ayında 250 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Yine imkanlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahibi ve boşanmış ailelerin elektrik ve su faturalarını ödüyoruz. Çocuk bezinden mamasına kadar zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

Aşevinin zekat, fitre, kurbanlık, adak, öşür gibi bağışlarını da kabul ederek yerine ulaştırdığını kaydeden Yetgin, "Gelen her türlü yardımı niteliğine göre değerlendiriyoruz. Bu konuda halkımızı da bu işe dahil etmek istiyoruz. Gıda yardımında bulunmak isteyenler aşevimize müracaatta bulunabilir. Sadece gıda konusunda değil kullanılır durumdaki Buzdolabı, Çamaşır Makinesi ve ev eşyalarını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyoruz. Halkımız vermek istediği temiz giyim, beyaz eşya, kanepe, soba gibi eşyaları yardım sahiplerine ulaştırmak için bizimle irtibata geçebilir." şeklinde konuştu.

Aşevinin ihtiyaçlarının büyük bölümünün SYDV ve belediye tarafından karşılandığını, halktan gelen yardımlarında önemli bir kalem oluşturduğunu ifade eden Mustafa Yetgin, şunları söyledi: "Konyalı işadamlarımız, esnaf kardeşlerimiz, süt üreticilerimiz, çiftçilerimiz, memurlarımız en çok destek verenler. Komşusu açken tok yatan bizden değildir Hadis-i Şerif'i mucibince bir tek muhtaç ve aç kalmayıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Çorbada tuzum olsun diyen vatandaşlarımız, yardımlarını bize ulaştırabilir."