Muhtarlar birlik oldu

Muhtarlar birlik oldu
Sarayönü'nde Muhtarlar Federasyonu'nun şubesi kurulurken şube başkanlığına Selimiye Mahallesi Muhtarı Serkan Karaaslan seçildi.Muhtarlar Federasyonu Sarayönü Kurucu Şube Başkanı Serkan Karaarslan yaptığı açıklamada, "muhtarlar...

Sarayönü'nde Muhtarlar Federasyonu'nun şubesi kurulurken şube başkanlığına Selimiye Mahallesi Muhtarı Serkan Karaaslan seçildi.

Muhtarlar Federasyonu Sarayönü Kurucu Şube Başkanı Serkan Karaarslan yaptığı açıklamada, "muhtarlar arasında birlik ve beraberliği sağlamak ve bu beraberliği ayakta tutmak adına böyle bir oluşuma gittik. Muhtarlık haklarından daha iyi faydalanma, bunun yanında Sarayönü'ne yeni bir Sivil Toplum Kuruluşu kazandırarak ilçemizi ileri taşıyabilme adına itici güç olma amacıyla bu yapılanmaya katıldık. Bütün mahallelerimize daha iyi hizmet götürebilmek, ihtiyaç sahiplerine daha faydalı olabilmek gibi hedeflerimiz var." dedi.

Diğer muhtarlarında desteğini alarak öne çıktığını kaydeden Karaaslan, şöyle konuştu: "26 muhtarımızın da evrakları ile Ankara'da bulunan Türkiye Muhtarlar Federasyonu'na giderek başvuruda bulunduk. Bu şekilde süreç başladı. Hafta sonu ise Konya Derneğine gerekli evrakları teslim ederek kurulmuş olacağız. Bir kaç ay içerisinde ilk genel kurulumuzu yapacağız. Ayrıca yeni yapılan belediye binasından bize yer tahsis edeceğini ifade eden Belediye Başkanımız Nafiz Solak'a da çok teşekkür ediyoruz."

Muhtarlar Federasyonu Sarayönü Şube Başkanlığı 10 yönetim, 3 denetim kurulu üyesinden oluşuyor. Yönetimde Serkan Karaaslan, Mustafa Arabacı, Faruk Çobanoğlu, İsa Öztürk, Nihat Türkoğlu, Talat Kestek, Metin Özdemir, Hayri Solak, Ferhat Çetinkaya ve Kamil Akmaz yer alırken, denetim kurulunda Suat Malkondu, Şevket İnan ve Selçuk Körük'ten oluştu.