Muhtarlar günü kutlandı

Muhtarlar günü kutlandı
Sarayönü’nde, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle kutlandı.Atatürk Anıtı’na tüm Sarayönü Mahalle Muhtarları adına Kamil Akmaz tarafından çelenk sunumunun yapılmasının ardından başlayan...

Sarayönü’nde, 19 Ekim Muhtarlar Günü, Hükümet Konağı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na tüm Sarayönü Mahalle Muhtarları adına Kamil Akmaz tarafından çelenk sunumunun yapılmasının ardından başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, bazı daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Sarayönü Selimiye Mahallesi Muhtarı Serkan Karaarslan ise günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmada, üçüncü kez muhtarlar gününü kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Karaarslan yaptığı konuşmada, “19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olmasını ilan eden sayın Cumhurbaşkanımıza ve gazi meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilerimize teşekkür ederiz. Muhtarlar 200 yıla kayın bir geçmişi olan bir kurumdur. Muhtarlar yerel demokrasinin en eski ve köklü kurumudur. Tarihte seçimle yönetime gelen ilk yöneticiler muhtarlardır. Biz muhtarlar daima gece gündüz halkımızın hizmetindeyiz. Muhtarlar mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir. Bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve tüm daire amirlerimize teşekkür ederiz. Muhtarların bu mutlu gününde buraya gelip bizlerin yanında olduğunuz ve dinlediğiniz için hepinize tüm muhtar arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.