Muhtarlara ‘Afet Bilinci ve İlk Yardım’ semineri

Muhtarlara ‘Afet Bilinci ve İlk Yardım’ semineri
Sarayönü’nün mahalle muhtarları, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde muhtarlara yönelik düzenlenen 'Afet Bilinci ve İlk Yardım' seminerinin Ilgın etabına katıldı.Ilgın Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen...

Sarayönü’nün mahalle muhtarları, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde muhtarlara yönelik düzenlenen 'Afet Bilinci ve İlk Yardım' seminerinin Ilgın etabına katıldı.

Ilgın Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleşen 'Afet Bilinci ve İlk Yardım' seminerine Sarayönü’ne bağlı mahalle muhtarlarının yanı sıra; Kadınhanı ve Ilgın ilçelerinden muhtarlar da katıldı. Ilgın Sahib Ata Termal Otel’de gerçekleşen programa uzmanlar tarafından muhtarlara yaşanabilecek acil durumlar için can kayıplarının önüne geçilmesi adına ilk yardım ve afet bilinci eğitimi verildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Büyükşehir Belediyesi temsilcisi, son yaşanan Elazığ depreminde ilk yardım, acil müdahale ve afet bilincinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yaptı.

Afet ve ilkyardım uzmanları tarafından verilen eğitimde şu bilgilere yer verildi: “Herhangi bir doğal afet meydana geldiğinde insanoğlu olarak bu afeti önlemek gibi bir durumumuz söz konusu değildir. Fakat bazı önlemler alınarak, gerekli eğitim ve duyarlılıkla; oluşabilecek can ve mal kaybını minimum seviyeye indirebiliriz. Yani aslında doğal afetler değil, doğal afetler sırasında oluşan panik ve ne yazık ki bilinçsizlik en büyük düşmanımız. Bu tarz konferanslar doğal afetlere karşı bilinçlenmemizi, panik yapmak yerine afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmamız gerekenleri öğrenmemizi sağlayacak.”