Muhtarlara hizmet içi eğitim

Muhtarlara hizmet içi eğitim
Sarayönü Kaymakamlığı tarafından seçimlerin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan muhtarlara yapacağı iş ve işlemler hakkında hizmet içi eğitim semineri verildi. Muhtarların resmi kurumlarla iş birliği içinde yapacağı...

Sarayönü Kaymakamlığı tarafından seçimlerin ardından mazbatasını alarak göreve başlayan muhtarlara yapacağı iş ve işlemler hakkında hizmet içi eğitim semineri verildi. Muhtarların resmi kurumlarla iş birliği içinde yapacağı işlemler ve işleri ilgili kurum amirleri tarafından görsel sunularla anlatıldı. Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, toplantıda yaptığı konuşmada, muhtarlığın güzel bir hizmet alanı olduğunu söyledi.

Sarayönü Kaymakamlığı Tarafından, yerel seçimlerin ardından seçilen muhtarlar için hizmet için eğitim toplantısı düzenlendi.

Eğitim toplantısına Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ebubekir Özkardaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, SYDV Müdürü Ahmet Turan, İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz ve İlçe Jandarma Komutan Vekili katıldı.

Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, vatandaşlık işleri ve muhtarların yapacağı işlemler hakkında görsel sunuyla bilgi verdi. Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ebubekir Özkardaş, ölüm, defin işlemleri ve yabani hayvanların kuduz mücadelesi hakkında bilgi verdi. SYDV Müdürü ise sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, tarımsal destekler ve çiftçi işlemleri hakkında bilgi verdi. İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz ise Suriyeliler ve Afganlar hakkında yapılacak işlemleri anlattı.

Hizmet içi eğitim toplantısının ardından toplantıya Kaymakam Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak da katıldı. Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Öncelikle hepinize görevinizin hayırlı olmasını diliyorum. Binamızda sizler için bir oda tanzim ettik. Muhtarlarımız orada çalışabilir. Bizimle de sürekli istişarede bulunabilirsiniz." dedi.

Kaymakam Tarık Bahadır ise yaptığı konuşmada, "Muhtarlarımızın karşılaşabileceği temel problemlerin ortadan kaldırılması açısından bu eğitimi düzenledik. Bu bilgileri veriyoruz ki kurumlarla olan iletişimlerinizi artırıp çözüm noktasında sıkıntı yaşamayın. Kırsal mahalle muhtarlarının işi biraz daha zor. Çünkü insanlar halen köy muhtarı yetkisi bekliyor. Bu konuda bir çerçevenin belirlenmesi hususunda çalışmalar olduğunu biliyoruz. Sarayönü büyük sıkıntıların olduğu bir ilçe değil. Kurumlarımız iyi niyet içerisindeler. Muhtarlık güzel bir hizmet alanı." şeklinde konuştu.

Kaymakam Tarık Bahadır, ayrıca muhtarların sorunlarını dinleyerek sorularını cevaplandırdı.