Muhtemel rakipler belli oldu

Muhtemel rakipler belli oldu
Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Transferde ince eleyip sık dokuyarak iddialı bir kadro oluşturan Sarayönü Belediyespor, hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Bölgesel Amatör Lig’de katılmaya...

Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına yaklaşık bir buçuk ay kaldı. Transferde ince eleyip sık dokuyarak iddialı bir kadro oluşturan Sarayönü Belediyespor, hedefini şampiyonluk olarak belirledi. Bölgesel Amatör Lig’de katılmaya hak kazanan takımlar açıklanırken, muhtemel rakiplerimiz de belli oldu. Konya'yı Sarayönü Belediyespor ile Akşehir ve geçen yıl Konya Süper Amatör Lig’de şampiyon olan Karapınar Belediyespor temsil edecek. 23 Temmuz - 03 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak birinci saha denetimi ile 08-27 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak ikinci saha denetiminden sonra, gruplandırma ve statünün açıklanması sonrası, Eylül başında grup kuraları çekilecek. Müsabakalar 22-23 Eylül 2018 tarihlerinde başlayacak.

Bölgesel Amatör Lig’in başlamasına yaklaşık bir buçuk ay kalırken, temsilcimizin muhtemel rakipleri belli oldu. Üç takımla temsil hakkı bulunan Konya, Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Karapınar Belediyespor tarafından temsil edilecek. Sarayönü Belediyespor’un daha önce aynı grupta mücadele ettiği illerden rakibimiz olma ihtimali bulunan 23 takım bulunuyor.

2018-2019 Sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL) katılım başvurularının sonuçları açıklandı. BAL'da bu sezon oynama hakkı bulunan 160 takımdan 151'inin başvurusu kabul edildi. Başvurusu kabul edilen 151 takımın, 93'ü geçen sezon BAL'da yer alan takımlardan oluşurken, 51 takım ilk kez BAL'da oynamanın heyecanını yaşayacak. 7 takım ise geçen sezon Spor Toto 3. Lig'den düşen takımlardan oluşuyor.

Dokuzuncu kez katlıyoruz

Bölgesel Amatör Ligi nde mücadele edecek olan Konya ekiplerinden Sarayönü Belediyespor, bu ligde 9'uncu kez mücadele edecek. Her sezon büyük umutlarla lige başlayan ancak bir üst lige yükselemeyen yeşil siyahlılar, yeni sezonda da şampiyonluk kadrosu kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon kadrosunda bulunan genç oyuncuları tutarak gerekli bölgelere nokta transferler gerçekleştiren Sarayönü Belediyespor, yaptığı takviyeler ile 2018-2019 sezonunda yıllardır çıkmak istediği 3. Lig e yükselmek istiyor.

Gruplar merakla bekleniyor

Bölgesel Amatör Lig de katılmaya hak kazanan takımlar açıklanırken, muhtemel rakiplerimiz de belli oldu. Sarayönü Belediyespor un daha önce aynı grupta mücadele ettiği illerden rakibimiz olma ihtimali bulunan 23 takım bulunuyor. Başvuruların tamamlanıp, 2018-2019 sezonunda Bölgesel Amatör Lig de mücadele edecek olan takımların açıklanmasının ardından Sarayönü Belediyespor un da muhtemel rakipleri belli oldu. 2018-2019 Sezonu Bölgesel Amatör Lig statüsü, grup kura çekim toplantısı ve fikstür çekimi önümüzdeki günlerde yapılacak saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacak. Yeşil siyahlıların Bölgesel Amatör Lig de mücadele ettiği geçtiğimiz sekiz sezonda grubunda yer alan illerin baz alınarak değerlendirildiği muhtemel rakipler şu şekilde:

Muhtemel rakiplerimiz

Adana'ndan Adana Vefa 01 Spor (bal direkt), Ceyhanspor (bal baraj), Kiremithanespor(yerel direkt), Afyon'dan Sandıklıspor (bal direkt), Antalya'dan Kepez Belediyespor (bal direkt), Manavgat Bldelediyespor (bal baraj), Konyaaltı Belediyespor (yerel direkt), Burdur'dan Bucak Belediye Oğuzhanspor (bal baraj), Isparta'dan Isparta Davrazspor (bal baraj), Mersin'den   Mut İdmanyurdu Belediyespor (bal direkt), Medcem Silifke Belediyespor (bal baraj), İçelspor (yerel direkt), Konya'dan Akşehirspor (bal baraj), Karapınar Belediyespor (yerel direkt), Kütahya'dan Kütahyaspor (bal direkt), TKİ Tavşanlı Linyitspor (bal baraj), Kütahya Çamlıcaspor (yerel direkt), Nevşehir'den Kapadokya Göremespor (yerel direkt), Niğde'den 1970 Hisarspor (yerel direkt), Aksaray'dan 68 Aksaray Belediyespor (bal baraj), Karaman'dan Karaman Belediyespor (bal baraj), Osmaniye 7 Mart Kadirli Demirspor (bal baraj). Bu takımlardan hangilerinin grubumuzda yer alacağı Eylül ayı başında belli olacak.