Mülakatsız memur alımı başvuruları başladı!

Mülakatsız memur alımı başvuruları başladı!
KPSS-2020/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih işlemlerinin 4 Ağustos tarihine kadar yapılabileceği duyurulduÖSYM Başkanı Aygün, Twitter’daki hesabından bir açıklamada bulundu...Aygün yaptığı...

KPSS-2020/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih işlemlerinin 4 Ağustos tarihine kadar yapılabileceği duyuruldu

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter’daki hesabından bir açıklamada bulundu...

Aygün yaptığı açıklamada, “Değerli adaylarımız, KPSS-2020/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih işlemlerini başlatıyoruz.” dedi.

Kamu personeli olmak isteyenleri ilgilendiren nu açıklamanın ardından başvuru süreci de merak konusu oldu. 

 

ALIM ÖNCELİĞİ NEYE GÖRE BELİRLENECEK?

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

 

MÜLAKATSIZ MEMUR ALIMI

Merkezi yerleştirmede adayların mezuniyetine ve KPSS puanı ile özel şartlara bakılacak. KPSS puanına göre atamalar yapılacak. Bir kadro için başvuru yapan en yüksek KPSS puanlı aday tercihlerini yapacak. Tercihini yapan adaylar, atama sonrası bir mülakat aşamasına tabi tutulmayacak.

twitter takipçi satın al