Mülteci öğrencilere dikkat çekiyorlar

Mülteci öğrencilere dikkat çekiyorlar
Konya Selçuklu Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Derya Özcan Özalan, okullarında bulunan mülteci öğrencilerin durumuna dikkat çekmek için yurt içi ve yurt dışında 32 ortağı bulunan "Hi! I am a Refugee"...

Konya Selçuklu Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Derya Özcan Özalan, okullarında bulunan mülteci öğrencilerin durumuna dikkat çekmek için yurt içi ve yurt dışında 32 ortağı bulunan "Hi! I am a Refugee" ( Merhaba! Ben bir mülteciyim) e-twinning projesini yürütüyor.

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Derya Özcan Özalan, her çocuğun eğitim hakkı bulunduğunu belirterek yaptığı açıklamada, "Okulumuzda bulunan mülteci öğrencilerimizin, eğitim sürecine dâhil edilmelerini sağlamak, onların diğer öğrenciler ile iletişimlerini arttırmak; onlara aidiyet duygusu kazandırarak okul kültürüne adapte olmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız projemiz mülteci öğrencilerimiz ve Türk öğrencilerin arasında yakınlaşmalara sebep olarak ortak bir paylaşım duygusu oluşturdu." dedi.

Çeşitli aşamalardan oluşan proje kapsamında telekonferanslar gerçekleştiriliyor. Farklı okullardaki mülteci öğrenciler birbiri ile tanıştırılıyor. Bunun yanı sıra mülteci ve Türk öğrencilerin uyum sağlamaları için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.