Münazara yarışmaları başladı

Münazara yarışmaları başladı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "haydi konuş bakalım" isimli liseler arası münazara yarışmaları başladı.Münazara yarışmalarının ilk etabında çekilen kura ile tüm liseler rakipleri ile karşılaştı....

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "haydi konuş bakalım" isimli liseler arası münazara yarışmaları başladı.

Münazara yarışmalarının ilk etabında çekilen kura ile tüm liseler rakipleri ile karşılaştı. Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen münazara yarışmalarında ilk olarak Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Necip Fazıl Kısakürek Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, "çocuk eğitiminde aile okuldan daha etkilidir" teorisini savunurken, Necip Fazıl Kısakürek Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi "çocuk eğitiminde okul aileden daha etkilidir" teorisini savundu. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, karşılaşmanın galibi oldu.

Daha sonra Şehit Ramazan Akyürek Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi öğrencileriyle Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Öğrencileri karşı karşıya geldi. Şehit Ramazan Akyürek Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi "yaşlılar için huzurevi gereklidir" teorisini savunurken, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi "yaşlılar için huzurevi gerekli değildir" teorisini savundu. Teorisini daha iyi savunan Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, yarışmanın galibi oldu.

Bir başka yarışmada Ladik Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi karşı karşıya geldi. Ladik Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri "zengin olmak, mutlu olmak için yeterlidir" teorisini savunurken, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri "zengin olmak için mutlu olmak yeterli değildir" teorisini savundu. Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi yarışmada başarı gösteren taraf oldu.

Bu sonuçlarla yarı finale Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi yükseldi.