Münazara yarışmaları başladı

Münazara yarışmaları başladı
Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “haydi konuş bakalım” isimli liseler arası münazara yarışmaları başladı.Münazara yarışmalarının ilk etabında çekilen kura ile tüm liseler rakipleri ile...

Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “haydi konuş bakalım” isimli liseler arası münazara yarışmaları başladı.

Münazara yarışmalarının ilk etabında çekilen kura ile tüm liseler rakipleri ile karşılaştı. Sarayönü Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen münazara yarışmalarında ilk olarak Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Ladik Çok Programlı Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, “yaşlılar için huzur evi gerekli değildir” teorisini savunurken, Ladik Çok Programlı Anadolu Lisesi “yaşlılar için huzur evi gereklidir” teorisini savundu. Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, karşılaşmanın galibi oldu.

Daha sonra Şehit Ramazan Akyürek Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi öğrencileriyle Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri karşı karşıya geldi. Şehit Ramazan Akyürek Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi “çocuk eğitiminde okul aileden daha etkilidir” teorisini savunurken, Ladik Ahmet Hüdai Anadolu İmam Hatip Lisesi “çocuk eğitiminde aile okuldan daha etkilidir” teorisini savundu. Teorisini daha iyi savunan Şehit Ramazan Akyürek Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi, yarışmanın galibi oldu.

Bir başka yarışmada Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi ile Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi karşı karşıya geldi. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi öğrencileri “kitle iletişim araçları arkadaşlar ve aile arasındaki bağları olumlu etkiler” teorisini savunurken, Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri “kitle iletişim araçları arkadaşlar ve aile arasındaki bağları olumsuz etkiler” teorisini savundu. Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi yarışmada başarı gösteren taraf oldu.

Son yarışmada Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi karşı karşıya geldi. Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “başarılı olmak için risk almak temkinli olmaktan daha önemlidir” teorisini savunurken, Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri “başarılı olmak için temkinli olmak risk almaktan daha önemlidir” teorisini savundu. Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi yarışmada kazanan taraf oldu.

Bu sonuçlarla yarı finale Sarayönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Mehmet Büyükeğen Kız İmam Hatip Lisesi ve Şehit Ramazan Akyürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yükseldi.