MÜSİAD programında faizsiz bankacılık vurgusu

MÜSİAD programında faizsiz bankacılık vurgusu
MÜSİAD Konya Şubesi'nde düzenlenen 'İhracatı Geliştirme Anadolu Buluşmaları Programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Konya'nın sanayisiyle üretim üssü olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Mekik Komisyonu Başkanı A.Fatih Özboyacı, "2001 yılında 100 milyon dolar olan ihracatımız 2010 yılında 995 milyon dolar, 2020 yılında 2.185 milyar dolar, 2022 yılında 3.262 milyar dolar olarak gerçekleşti. Son on yıl içerisinde Türkiye ihracatı yüzde 49,27 artış sağlarken Konya yüzde 138,45 olarak artış sağlamıştır. 2023 yılı ihracat hedefimiz ise temenni ediyoruz ki 4 milyar dolar olmasıdır. Konya'mız Türkiye’ye göre 4 kat daha fazla artış sergilemiştir” dedi.

FAİZSİZ BANKACILIK VURGUSU

Eximbank Pazarlama Direktörü Efkan Bingöl ve Eximbank Mevzuat Uyum Yöneticisi Safa Bolat “Faizsiz bankacılık İslami bankacılıktır. İslami bankacılık çok eski değildir. 2004 yılında bankacılık sektörüne katılım bankası adı ile devam etmiştir. Biz Eximbank olarak yurtiçi bankalardan temin etmiş olduğumuz yaklaşık 500 milyon dolarlık fonu merkez danışma kurumundan icazet belgesi alarak düzenledik. Aslında bizim Eximank olarak faizsiz bankacılık faaliyetleri kapsamında almış olduğumuz ürünleri veya tekabül tarafları ile ilgili tüm süreçleri İslam hukukunda bir akde dayandırıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Programın sonunda MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, katılımcılara hediye takdim etti ve toplu fotoğraf çekildi.

DIŞ SATIMA ÖNEM VERMELİYİZ

İhracat Genel Müdürü Mehmet Ali Kılıçkaya "Eğer dünyada söz sahibi olacaksak güçlü olacaksak mutlaka ihracata, büyümeye öncelik vermemiz lazım.dedi.

IGE Genel Müdürü Kasım Akdeniz “Yurt içi hasılatı artırmak istiyoruz. Milli geliri artırmak açısından refahını artırmak açısından çalışıyoruz. İhracatı artırmak için finansmanı artırmak lazım. İhracatı bu kadar önemserken gereken destek sağlanmıyor. IGE kurulma amacı ihracat kredilerini artırmaktır. Temel amacımız verdiğimiz kefaretler ile ihracatçının finansmana ulaşımını kolaylaştırmak, maliyet azaltmak, çeşitlendirmek ve sürdürülebilir olmaktır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.