Mustafa Çoban güven tazeledi

Mustafa Çoban güven tazeledi
Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, pazar günü olağan genel kurula gitti. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Mustafa Çoban yeniden güven tazeledi. Yüksek katılımlı kongrede kooperatif ortakları genel kurul salonunu tamamen...

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, pazar günü olağan genel kurula gitti. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Mustafa Çoban yeniden güven tazeledi. Yüksek katılımlı kongrede kooperatif ortakları genel kurul salonunu tamamen doldurdu. Son dönemde önemli atılımlara imza atan kooperatifin yeni yatırımları ve atılımları için yönetim kuruluna önemli yetkiler verildi. Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban, “Ben ve yönetim kurulum, verdiğiniz oyların vebalini taşıyarak büyük bir görev bilinci ile elimizden geldiği kadar tüm imkanlarımızı kullanarak gece gündüz çalıştık ve bundan sonrada çalışacağız.” dedi.

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde, yüksek katılımlı bir kongre ile dört yıllık yeni dönemin yönetimi belirlendi.

Pazar günü Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi toplantı salonunda gerçekleştirile kongreye Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Seyit Mehmet Dağ, kooperatif yönetimi ve ortakları katıldı.

Genel kurul divanının oluşturulmasının ardından saygı duruşu gerçekleştirilerek istiklal marşı okundu.

Gündem görüşmesinde yönetim ve denetim kurulu raporları okunarak ibra edildi. Yıllık bilanço ve kar zarar cetveli çerçevesinde 2020 yılında 47 milyon lira ciro ve 375 bin lira kar beklendiği belirtildi. Diğer bir gündem maddesinde kooperatif işlerinde kullanılmak üzere araç alım satımı ve kredi kullanımı için yönetime yetki verildi. Araç alımı için 4 milyon, gayrimenkul alımı için 8 milyon lira üst limit belirlendi.

Bir başka gündem maddesinde hibe desteklerinin alımı için yönetime yetki verildi. Devlet bankalarından ve kredi kuruluşlarından gerekli durumlarda kredi kullanımı, verilen bir başka yetki oldu. Bunun yanı sıra yurt dışından hayvan ithali konusunda da yönetime yetki verildi.

Kongrede kooperatif ortaklarından ticari faaliyette bulunmayan, karşı faaliyette bulunan ve hayatını kaybedenlerin ortaklıktan çıkarılmasına karar verildi. Kooperatif ortaklarına yöresel ürünler tesisi hakkında bilgi verildi. Genel kurul sürecinde yönetim kurulu üyelerinin huzur hakları da yeniden belirlendi.

“Örnek bir kooperatif”

Genel kurulda konuşma gerçekleştirilen Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, şunları söyledi: “ilçemiz bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz de 491 üyesiyle örnek bir kooperatif. İlçe hayvancılığına ve ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Bana göre kooperatifler demokrasinin şeffaf bir örneğidir. Süt önemli bir ekonomik değer ama üreticilerin tek başına fiyat belirleme ve değerini koruma noktasında bir gücü bulunmuyor. Bu noktada kooperatif ve birliklerin önemi ortaya çıkıyor. Kendi başına bir gücü bulunmayan üreticiler bir araya gelince önemli bir güç haline geliyor. Kooperatifimizin faaliyetlerini ilgiyle takip ediyoruz ve gerekli konularda da elimizden gelen desteği sağlıyoruz.” dedi.

“Sorumluluğumuzun bilincindeyiz”

Ladik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çoban ise kooperatif ortaklarına yönelik olarak gerçekleştirdiği konuşmada, “Yaklaşık olarak 2014 yılından bu zamana kadar desteklerinizi hiç eksik etmedik. Ben ve yönetim kurulum verdiğiniz oyların vebalini taşıyarak büyük bir görev bilinci ile elimizden geldiği kadar tüm imkanlarımızı kullanarak gece gündüz demeden çalıştık. Bu süre zarfında hiçbir zaman ben Mustafa Çoban şahsım adına kararlar vermedim. Her defasında olduğu gibi yine fikir alışverişi yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Hizmetlerimiz devam edecek”

Çoban, kooperatifi parlayan bir yıldız haline getirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “Önemle şunu belirtmek isterim ki çalmadan, çırpmadan, şeffaf bir yönetim anlayışıyla he beraber bu bayrağı yukarılara taşımayı kendimize şeref bildik. Kooperatifimize üye dahi olmayan piyonlar bizi yıpratmaya çalışmaktadır. Bundan sonra güneş tepeden vuruyorsa gölge ayağımızın altındadır. Allah’ın izniyle hız kesmeden siz değerli üyelerimizin desteğiyle hizmetlerimize devam edeceğiz.” diye konuştu.

Tek liste oylandı

Genel kurul çerçevesinde gidilen yeni yönetim ve denetim kurulu seçiminde mevcut başkan Mustafa Çoban’ın listesi oylandı. Yapılan oylamada dört yıllık yönetim kurulunda Mustafa Çoban, Yusuf Ciğer ve Aziz Bağ yer aldı. Denetim kurulunda ise Orhan Teneke, Ramazan Saraç, Hayati Elma seçildi. Üst birlik üyeleri arasında ise Mustafa Çoban, Ahmet Gezer, Yusuf Ciğer, Mehmet Ali Genç ve İlhan Tınas yer aldı.