Mutluluğa kurşun sıkmayın

Mutluluğa kurşun sıkmayın
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, düğün ve nişan gibi etkinliklerde silahlarıyla rastgele ateş açan magandalara karşı harekete geçti.Konya Valili tarafından yayınlanan genelge kapsamında, açık alanda düğün ve nişan yapacak...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği, düğün ve nişan gibi etkinliklerde silahlarıyla rastgele ateş açan magandalara karşı harekete geçti.

Konya Valili tarafından yayınlanan genelge kapsamında, açık alanda düğün ve nişan yapacak kişilerden, havaya ateş açılmaması için taahhütname alınacağını ve organizasyonun yapılacağı yerde herkesin görebileceği yere 'Mutluluğa kurşun sıkma, hayatı karartma' yazılı afiş asılması zorunluluğu getirildi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz düğün, nişan gibi etkinliklerde silahla havaya ateş açılması sonucu yaralanma ve ölümlerin yaşanabileceğini dile getirdi. Açık alanda yapılan düğün ve nişan gibi etkinliklerde herkesin görebileceği yere 'Mutluluğa kurşun sıkma, hayatı karartma' yazılı afiş asılmasının zorunlu hale getirildiğini kaydeden Korkmaz, silah konusunda kesinlikle taviz göstermeyeceklerini söyledi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Organizasyon sahiplerine izin verilirken, organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50x70 santimetre ebadında havaya ateş açılmaması ve silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan ekteki afiş örnekleri temin edilerek tüm katılımcıların görebileceği şeklide organizasyon alanlarına asılacaktır."