MYO için olumlu ışık

MYO için olumlu ışık
Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümler kazandırılması ve öğrenci sayısının arttırılması amacıyla Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile görüşme gerçekleştirildi.Sarayönü Kaymakamı Tarık...

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na yeni bölümler kazandırılması ve öğrenci sayısının arttırılması amacıyla Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ile görüşme gerçekleştirildi.

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Tayyiboğlu'nun gerçekleştirdiği ziyaretten olumlu sonuçlar elde edildi.

Ziyaret ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Sarayönü Meslek Yüksek Okulumuzda 471 öğrenci bulunuyor. İlave yeni bölümler açılması için daha önce rektör beye bir rapor sunmuştuk. Bu rapor doğrultusunda yeni bölümler açılması için Selçuk Üniversitesi Senatosu'ndan onay alınıp YÖK'e teklif edilmesi gerekiyor. Bu noktada Prof. Dr. Mustafa Şahin beyle aynı görüşleri paylaşıyoruz. Rektör bey de Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun büyütülmesi ve yeni bölümler açılması konusunda destek olacağının sözünü bizlere verdi." dedi.

Sivil Havacılık talebi

Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu uygulama sahasının Sarayönü'ne kazandırma adına girişimlerde bulunduklarını kaydeden Nafiz Solak, şöyle konuştu: "Yine aynı şekilde Selçuk Üniversitesi Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu'nun sertifikasyon ve pilotaj eğitiminin verilebilmesi için Sarayönü Belediyesi olarak pist ve müştemilatları için uygun alan oluşturabileceğimizi belirterek Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu'na ilçemizin talip olduğunu ifade ettik. Konum itibariyle Sarayönü'nün uygun olacağı konusunda rektör beyde bizimle aynı düşünceyi paylaştı. Bu konuda diğer alternatif ise Selçuklu sınırları içerisindeki Eğribayat bölgesi. Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürüne talimat veren rektör bey konuyla ilgili inceme ve araştırma yapılmasını istedi. Daha sonra nihai karar verilecek."