MYO için umutlar yeşerdi

MYO için umutlar yeşerdi
Sarayönü'nde uzun yıllardan buyana çeşitli nedenlerden dolayı öğrenci sayısı eriyen Meslek Yüksek Okulu için yeni bir umut ışığı yandı. Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Meslek Yüksek Okulu Müdürü...

Sarayönü'nde uzun yıllardan buyana çeşitli nedenlerden dolayı öğrenci sayısı eriyen Meslek Yüksek Okulu için yeni bir umut ışığı yandı. Kaymakam Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nuh Boyraz ve okul yönetiminin yoğun çabaları neticesinde okula üç yeni program kazandırıldı. Okul bünyesinde Laborant ve Veteriner Sağlık, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları kurulacak. Türkiye genelinde yüzde 90 ila 95 doluluk oranları bulunan programların aynı zamanda istihdam odaklı olmasının, Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nu tercih eden öğrenci sayısını arttırması ümit ediliyor. Buna ek olarak KYK yurdu projesinin bir an önce hayata geçirilmesi ve ilçedeki yurt probleminin çözülmesi gerekiyor.

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun eski özlenen günlerine yeniden kavuşabilmesi için başlatılan girişimler sonuç verdi. YÖK Başkanlığı'na sunulan programlardan üçünün Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na açılması kabul edildi. Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğretim elemanı atamalarının yapılmasının ardından programlar öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na halihazırda bulunan Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım ve Tohum Teknolojisi programlarının yanı sıra Laborant ve Veteriner Sağlık, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programları kurulacak.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, YÖK Başkanlığı'nın 10 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na üç yeni program açılmasını kabul ettiğini duyurdu.

"Çabalarımızın karşılığını aldık"

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü'nün öğretim elemanlarını atamasının ardından ÖSYM tarafından öğrenci alımına başlanacağını belirten Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Sayın Kaymakamımız Tarık Bahadır, değerli işadamlarımız Mustafa Arslan, Erdal Demirpolat ve Kazım Öztürk ile Selçuk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara hocalarımızla gerek ilçemizde gerekse üniversitede yaptığımız birçok görüşmenin ardından meslek yüksek okulumuza yeni programlar kazandırmak için çalışmalar başlattık. Türkiye'de genel olarak meslek yüksek okullarının öğrenci kayıt ve doluluk oranlarını çıkararak bölgemize en uygun bölümleri tespit ettik ve Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Prof. Dr. Nuh Boyraz ile birlikte bir çalışma yürüttük. Hazırladığımız dosyaları rektörlüğümüze teslim ettik. Üniversite senatosunun uygun görüşüyle altı bölüm YÖK'e teklif edildi. Bunlardan üç tanesi YÖK tarafından onaylandı. Çabalarımızın karşılığını aldık." dedi.

"Sivil Havacılığı ilçemize kazandıracağız"

Sivil Havacılı Yüksekokulu ve Sivil Hava Alanı konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Solak, "İlçemize kazandırılmasını planladığımız sivil hava alanı ve sivil havacılık yüksek okulu ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Üniversitemizin ilgili hocalarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Şahin ile yine bir araya geleceğiz. En kısa sürede Sivil Hava Alanı ve Yüksek Okulu da ilçemize kazandıracağız." şeklinde konuştu.

Tutulan programlar tercih edildi

Sarayönü Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Yasemin Pınarkara ise açılacak bölümler hakkında bilgi verdi. Pınarkara açıklamasında şunları söyledi: "Nisan Mayıs aylarında yayınlanan ÖSYM kılavuzları hazırlanmadan programlar için istenen üç öğretim elemanı şartı sağlanırsa gelecek yıl için öğrenci kabul edilecek. Şu anda İnternet ve Ağ Teknolojileri Programı için şartlar sağlandı. Türkiye genelinde üç bölüme de talep çok iyi. Doluluk oranı yüzde 85'in altında olan programları YÖK kabul etmediği için yüzde 90-95 doluluk oranlarında olan bölümleri tercih ettik. Bu bölümlerin hem kamuda hem de özel sektörde istihdam imkanı gayet iyi."

Konya'da ikinci olacak

Laborant ve Veteriner Sağlık programının Konya'da şu anda bir tane olduğunu kaydeden Pınarkara, " Laborant ve Veteriner Sağlık Programı için Belediye Başkanımızın büyük çabası oldu. Bu yıl lise bünyesinde de bu bölümün kurulduğunu ve devamı niteliğinde öğrencilerin bu bölümü tercih edebileceğini belirterek  ayrıca ilgi gösterdi. Laborant ve Veteriner Sağlık programı Konya'da sadece bir yerde var. Bizim okulumuzda ikincisi olacak. Bu yıl ilçemizdeki liselerde okulumuzu ve bölümlerimizi tanıtmayı ve farkındalığımızı arttırmayı planlıyoruz. İnternet ve Ağ Teknolojileri programı için öğrenci kontenjanını 30 olarak belirledik. Laborant ve Veteriner Sağlık ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programlarının kurulmasının adından bunlar için de 40'ar kontenjan belirlemeyi düşünüyoruz." dedi.

Mevcut bölümlere kontenjan iyileştirmesi

Okulun mevcut programları içerisinde kontenjanı düşen bölümler için de bir çalışma içinde olduklarını ifade eden Dr. Yasemin Pınarkara, "Bilgisayar Programcılığı'nın 15 olan kontenjanını 30'a, Gıda Teknolojisi'nin yine 15 olan kontenjanını 40'a çıkarılmasını teklif ettik. Büyük ihtimalle bunlar kabul edilecek. Gelecek yıl öğrenci sayımızın artması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz." Şeklinde konuştu.