MYO kontenjanı büyük oranda doldu

MYO kontenjanı büyük oranda doldu
Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı ek yerleştirmelerle birlikte dolmaya yaklaştı. Okulun 15 öğrencilik kontenjanı boş kaldı.Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli düşüş...

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nun birinci sınıf kontenjanı ek yerleştirmelerle birlikte dolmaya yaklaştı. Okulun 15 öğrencilik kontenjanı boş kaldı.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli düşüş trendinde olan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nda, geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Aktif olarak dört bölümü kalan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’na ilk yerleştirmelerde 120 öğrenci yerleşmiş, sadece 29 kontenjan boş kalmıştı. Toplam 150 kontenjanı bulunan okula ek yerleştirmelerde 14 öğrencinin daha gelmesiyle okul kontenjanı dolmaya yaklaştı.

40 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı, 40 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri, 20 kontenjanı bulunan Çevre Koruma ve Kontrolü bölümleri tamamen dolarken, 30 kontenjanı bulunan Organik Tarım bölümünde 14 kişilik kontenjan boş kaldı. Kayıtların başlamasıyla birlikte yerleşen öğrencilerin büyük bölümünün kayıt yaptırması ümit ediliyor.

Kontenjanın dolmasından dolayı gelecek yıl okul kontenjanının artması beklenirken, açılan ancak öğretim elemanı atanamamasından dolayı öğrenci kabul edemeyen yeni bölümlerin de aktif hale gelmesi ile gelecek sene okulun eski cazibesi yüksek günlerine dönmesi temenni ediliyor.