MYO kontenjanı doldu

MYO kontenjanı doldu
Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun birinci sınıf kontenjanı ek yerleştirmelerle birlikte doldu.Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli azalarak bitme noktasına gelen Sarayönü Meslek  Yüksek Okulu'nda...

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun birinci sınıf kontenjanı ek yerleştirmelerle birlikte doldu.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenci sayısı sürekli azalarak bitme noktasına gelen Sarayönü Meslek  Yüksek Okulu'nda bu yıl sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Aktif olarak dört bölümü kalan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na ilk yerleştirmelerde 87 öğrenci yerleş, sadece 13 kontenjan boş kalmıştı. Toplam 100 kontenjanı bulunan okula ek yerleştirmelerde 16 öğrencinin daha gelmesiyle okul kontenjanı dolarak 3 kişi de geçti.

30 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı, 30 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri, 20 kontenjanı bulunan Organik Tarım ve 20 kontenjanı bulunan Çevre Koruma ve Kontrolü bölümleri tamamen dolarken, kayıtların başlamasıyla birlikte yerleşen öğrencilerin büyük bölümünün kayıt yaptırması ümit ediliyor.

Kontenjanın dolmasından dolayı gelecek yıl okul kontenjanının artması beklenirken, açılan ancak öğretim elemanı atanamamasından dolayı öğrenci kabul edemeyen yeni bölümlerin de aktif hale gelmesi ile gelecek sene okulun eski cazibesi yüksek günlerine dönmesi temenni ediliyor.