MYO'da yüzler gülüyor

MYO'da yüzler gülüyor
Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun her yıl artarak yaşadığı öğrenci sayısı problemi bu yıl tersine döndü. Geçtiğimiz yıl sadece 27 öğrencinin kayıt yaptırdığı okulda bu yıl kontenjanlar dolmaya yaklaştı....

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nun her yıl artarak yaşadığı öğrenci sayısı problemi bu yıl tersine döndü. Geçtiğimiz yıl sadece 27 öğrencinin kayıt yaptırdığı okulda bu yıl kontenjanlar dolmaya yaklaştı. Toplam birinci sınıf kontenjanı 100 olan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'na 87 öğrenci yerleşti. Sadece 13 kişilik kontenjan boş kalırken, ek yerleştirmelerde bu kalan kontenjanın da dolması bekleniyor. Aktif öğrenci sayısının 150'yi geçmesi durumunda yapılması planlanan KYK yurtlarının da yatırım programına alınacağı öğrenildi.

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu’nda uzun yıllardan bu yana istikrarlı olarak düşen öğrenci sayısı bu yıl yükselişe geçti. Bir dönem bine yakın öğrenciye sahip olan Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, geçtiğimiz yıl kapanmanın eşiğine gelmişti. Bu yıl yeniden öğrencilerin ilgi göstermeye başladı okula, 87 öğrenci kayıt yaptırdı. 13 kişilik boş kontenjanın da ek yerleştirmelerde dolacağı düşünülürken, kontenjanların dolmasıyla birlikte gelecek yıl YÖK tarafından okul kontenjanının da arttırılması sağlanacak.

Geçtiğimiz yıllarda öğrenci yetersizliği nedeniyle bazı bölümleri kapanan ve bu yıl dört bölümle öğretime devam edecek okulda 30 kontenjanı bulunan Bilgisayar Programcılığı bölümüne 28 öğrenci yerleşti. Yine 30 kontenjanı bulunan Gıda Teknolojileri bölümüne 29 öğrenci yerleşti. 20 kontenjanı Organik Tarım bölümüne 18 öğrenci, 15 kontenjanlı Çevre Koruma ve Kontrol bölümüne 12 öğrenci yerleşti. Şu günlerde devam eden ek yerleştirmelerle birlikte boş kalan 13 kişilik boş kontenjanında dolması ümit ediliyor.

Öte yandan YÖK tarafından Sarayönü Meslek Yüksek Okulu bünyesinde açılmasına karar verilen ancak öğretim görevlilerinin alımı henüz yapılmadığı için öğrenci kabul edemeyen Laborant ve Veteriner Sağlık, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, İnternet ve Ağ Teknolojileri ile Sağlık Kurumları İşletmeciliği programlarının da aktif hale gelmesinin ardından öğrenci sayısının bir hayli yükseleceği tahmin ediliyor.

Bunun yanı sıra Sarayönü Meslek Yüksek Okulu, KYK yurdu yapımı için 20 bin metrekarelik arsanın tahsisini gerçekleştirerek tapu devrini tamamlarken, aktif öğrenci sayısının 150'yi geçmesinin ardından yurt yapımının yatırım programına alınacağı öğrenildi.