Necmettin Erbakan’ı andılar

Necmettin Erbakan’ı andılar
Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı, vefatının 9. sene-i devriyesinde  “Erbakan Haftası” anma ve anlama programı düzenledi.Anadolu Gençlik Derneği’nde gerçekleştirilen konferansa eski milletvekillerinden Lütfi...

Saadet Partisi Sarayönü İlçe Başkanlığı, vefatının 9. sene-i devriyesinde  “Erbakan Haftası” anma ve anlama programı düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği’nde gerçekleştirilen konferansa eski milletvekillerinden Lütfi Yalman konuşmacı olarak katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Salih Ülker’in duası ile başladı.

“toplu iğne üretilemezken motor üretti”

Eski Milletvekili ve Necmettin Erbakan’ın yakın çalışma arkadaşlarından Lütfi Yalman, “Merhum Erbakan Hocamız, Türkiye’de toplu iğne bile üretilmezken, motor üreten bir liderdi. Yerli otomobil yapılamasına öncülük eden biriydi. Erbakan Hoca, Almanya’dan Türkiye’ye döndüğünde 200 ortakla Gümüş Motor’u kuran, kalkınmanın ne demek olduğunu anlatan bir liderdi” diye konuştu.

“hep yeni dünya düzenini anlatırdı”

Yalman, “Bizler Millî Görüşçüyüz elhamdülillah. Hocamız bizlere yenidünya düzenini hep anlatırdı. Günümüzde şu yaşananları hocamız daha evvelden her alanda ve her yerde izah etmeye çalıştı. Bugün ülkemizin de yaşadığı bazı sıkıntıları ve İslam âleminin içerisinde bulunduğu çıkmazları 30 yıl evvel bir kitapta toplayarak bu günleri anlatmaya çalıştı. Neydi o kitap ‘Gizli Dünya Devleti’ kitabında bizlere bu günleri ve gelecek günlere işaret etmişti.” dedi.

“Avrupa Birliği’ne karşı İslam Birliği”

Erbakan Hocanın her fırsatta İslam Birliği’ne verdiği öneme değinen Lütfi Yalman, “Bu D-8’in kurulduğunda ortak para birimi olarak İslam Dinarı belirlenmişti. Ancak buna karşı çıkan kişiler şöyle bir kamuoyu oluşturdu. Bu dinar kullanılırsa Türk Lirası’nın değeri yerle bir olur dendi. O zamanlar Almanya’da mark kullanılıyordu. Daha sonra EURO’ya geçiş yaptı. Ne oldu o zaman Almanya ekonomisi… Yerle bir mi oldu? Hayır olmadı. İşte bu dinara geçiş yapılsaydı dünyada hiçbir devlet bu duruma karşı direnemeyip, bizlere karşı zayıflayacaktı. Erbakan Hoca o yüzden Avrupa Birliği’ne bizi almayacaklarını bildiği için, İslam Birliği yönünde toplanmanın önemine değiniyordu” diye konuştu.