Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının dördüncü toplantısını geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde 11 konu görüşülerek karara bağlandı.Gündemin...

Sarayönü Belediye Meclisi, 2021 yılının dördüncü toplantısını geçtiğimiz perşembe günü gerçekleştirdi. Toplantıya meclis üyelerinin büyük çoğunluğu katıldı. Gündem içerisinde 11 konu görüşülerek karara bağlandı.

Gündemin birinci maddesinde meclis başkan vekili seçimi için yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinden İbrahim Batır’ın birinci başkan vekilliğine, Hayrettin Bayraktar’ın ise  ikinci başkan vekili seçilmelerine oy birliği ile karar verildi.

sarayönü beledye meclisi

Gündemin ikinci maddesinde belediyemiz encümen üyeliği seçimlerinde, encümen üyeliğine Hasan İnanır ve Levent Önal’ın seçilmelerine oy çokluğu ile karar verildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise meclis toplantılarında İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görev almak üzere oluşturulacak olan İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 3 üyeden oluşmasına ve 1 yıl süre ile görev yapmak üzere yapılan gizli oylama sonucunda, Erdal Demirpolat, Ahmet İnli ve Mehmet Ali Özşahin’in seçilmelerine oy çokluğu ile karar verildi.

Gündemin beşinci maddesi Ahmet İnli ve Taner Atay’ın asil, Mehmet Ali Özşahin ve Levent Önal’ın ise yedek olarak meclis katip üyeliklerine seçilmelerine oybirliği ile karar verildi.

Gündemin bir diğer maddesinde mülkiyeti belediyeye ait olan Doğu İstasyon Mahallesinde 614 ada ve 5-6 parselde bulunan iki taşınmazların satışına oy birliği ile karar verildi.

Gündemin onuncu maddesi ise belediye ile üniversiteler arasında Eğitim ve Bilimsel çalışmalar doğrultusunda iş birliği yapılmasına, Sarayönü örneği üzerinden yürütülen ve Sarayönü ilçemizi ilgilendiren konularda Üniversiteler bünyesinde yapılacak Doktora ve Yüksek Lisans çalışmalarının ödüllendirilmesine ve Üniversiteler nezninde ilçemizle ilgili yürütülecek yarışmalarda Belediyemiz ve Üniversiteler arasında yapılacak işbirliğine ilişkin protokol yapılmasına ve protokolün imza ve icrası için Başkanlık makamına yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

Gündemin son maddesi ise 2020 yılı faaliyet raporu, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.