Niyazi Kart sezonu değerlendirdi

Niyazi Kart sezonu değerlendirdi
Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, geride kalan sezonu değerlendirdi. Geçen senelere göre zor bir sezon geçirdiklerini anlatan Kart, hiçbir şaibeye karışmadan ligi iyi bir noktada tamamlayarak örnek bir takım olduklarını...

Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, geride kalan sezonu değerlendirdi. Geçen senelere göre zor bir sezon geçirdiklerini anlatan Kart, hiçbir şaibeye karışmadan ligi iyi bir noktada tamamlayarak örnek bir takım olduklarını söyledi. Hücum oyuncularının transferinde hata yaptıklarını belirterek özeleştiride bulunan Kart, "geçmiş performansına aldanıp aldığımız oyuncuların karakterleri ve takım içerisindeki disiplini bozmaları bize al freni oldu. Buna rağmen ligin üç küçük üçüncü bütçesi ile rahatlıkla il birincisi olduk. Bizim 4-5 katımız para harcayan Akşehirspor küme düşmekten son anda kurtuldu. Herkes her yerde konuşur, Sarayönü Belediyespor sahada konuşur. Parasal gücümüz az olabilir. Nüfusunun az olabilir ama şükürler olsun ki yüreğimiz büyük" dedi.

Sarayönü Belediyespor teknik direktörü Niyazi Kart, Bölgesel Amatör Lig 7'nci grupta 2017-2018 sezonunu değerlendirdi. Sarayönü'nün Bölgesel Amatör Lig'de marka olduğunu kaydeden Kart, bazı transfer hatalarının kendilerini şampiyonluk hedefinden ettiğini söyledi.

Piyasayı çok şişirdiler

Bu yıl sezon başı transfer döneminde özellikle bulunduğumuz gruptan dolayı çok zor bir transfer dönemi geçirdik. Piyasanın çok yüksek olması, oluşturmak istediğiniz kadro yönünden bizi gerçekten zorladı. özellikle ilk takımlarının ve Antalya'daki Turizm beldelerinin maddi olarak güçlerinin yüksek olmasından dolayı fiyatlar çok uçuk noktalara geldi. 150-160 bin liraya transferler oldu. 20-25 bin lira piyasa değeri olan oyuncular bilinçsiz yöneticiler yüzünden patlama yaptı. Bu yıl transfer fiyatlarının 200 bin lirayı geçeceğini tahmin ediyorum. Yine de bu durumu mazeret olarak kabul etmiyorum.

Geçmiş performanslara aldandık

Yaptığımız bazı transferlerden beklentim izin çok altında verim aldık. Öncelikle ön tarafa aldığımız oyunculardan hiçbir verim alamadık. Özellikle disiplinsiz davranışlardan dolayı takım ve bizim oyun anlayışımıza tamamen ters bir çizgi oluşturdular. Oyuncuların geçmiş performanslarına aldandık ama kişilikleri ortaya çıkınca bize faydadan çok el freni oldular. İlk 9 hafta hiç mağlup olmamıza rağmen aldığımız gereksiz beraberlikler bizi ligin zirvesinden etti. Mevzubahis oyuncuların ilk yarının bitimine 3-4 hafta kala transfer kovalamaya başlamaları bizi tamamen iddiamızdan uzaklaştırdı. Sonrasında devre arası transfer döneminde bu oyuncuları gönderdik. Kadromuzu gençleştirerek hedefimizi il birinciliği olarak güncelledik. Bunu da rahat şekilde başardık.

Küçük paralarla büyük işler

Ligin en küçük 3 bütçesi ile ligi istediğimiz yerde il birincisi olarak bitirdik. Bizim 3-4 katımız bütçeyle Akşehirspor son saniyede ligde kaldı. Sarayönü Belediyespor bu ligde başrol oyuncularından biri olduğunu bir kez daha gösterdi. Sarayönü Belediyespor'un geçmişten beri bu ligde küçük bütçelerle büyük işler yapan takım olduğunu herkes biliyor. Oyuncu portföyü olarak çok maç izlediğimizden dolayı çıkış yapacak oyuncuları Türk futboluna kazandırmaya devam ediyoruz. Vizyonumuzla her platformda büyük saygı görüyoruz. Konyaspor ve Anadolu Selçukspor ile beraber Konya'nın tanıtımına büyük katkı sağlıyoruz.

BAL'ın marka takımıyız

Sarayönü Belediyespor'un BAL'da hatırı sayılan bir takım olduğunu kaydeden Kart, "Özellikle şuna değinmek istiyorum. Sporculara ödeme yönünden Bölgesel Amatör Ligde borçsuz olan ender kulüplerden biriyiz. Başkanıyla, yönetimiyle, hocasıyla, sporcusuyla Türk futboluna örnek bir davranış sergiledik. Takımımız ligde hiçbir şaibeye ismi karışmadan sezonu bitirmiştir. Bölgesel Amatör Lig'de Sarayönü Belediyespor en marka kulüplerden bir tanesidir. Bu tartışılmaz. İyi bir yapılanmayla şampiyonluğun en büyük adayı her zaman Sarayönü Belediyespordur. Her zaman yanımızda olan ve bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Nafiz Solak ve tüm yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim." şeklinde konuştu.

Başarı bizim geleneğimiz

Başarının Sarayönü'nde bir gelenek haline geldiğini ifade eden Niyazi Kart, "Bal Ligi'nin gediklisi ve markası olan Sarayönü Belediyespor'da başarı artık bir gelenek haline gelmiştir. Gittiğimiz her yerde ilgi ve alaka ile karşılanmamış bundan dolayıdır. İl takımlarının dev bütçelerine rağmen Sarayönü Belediyespor örnek bir duruş sergilemiştir. Diğer kulüpler çok para harcamalarına rağmen Bal Ligi kültürü ve oyuncusunu bilmedikleri için her zaman Sarayönü Belediyespor'un gerisinde kalmışlardır. Yapılanması ne kadar paraya bağlı olursa olsun kulüplerin eğer ki bir futbol kültürü oluşmamışsa bu takımlar hedeflerine ulaşamıyor. Sarayönü Belediyespor bunları başarabildiği için marka bir kulüp olmuştur." dedi.