‘Nöbetçi Noter’ uygulaması başladı

‘Nöbetçi Noter’ uygulaması başladı
Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı.Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı. Uygulama Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Konya'da...

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı.

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliğinin nöbetçi noterlik uygulaması başladı. Uygulama Türkiye'nin 81 ilinde olduğu gibi Konya'da da hayata geçirildi. Uygulamayı yerinde bulan noterler kadar gereksiz noterlerin varlığı da dikkatlerden kaçmadı.

Konya'da ilk nöbetçi noter, Konya 1. Noteri olurken, 7 Nisan Pazar gününün nöbetçi noteri ise 2. Noter oldu. Bu uygulamanın ne kadar süreceği ile ilgili de net bir bilginin olmadığı, Konya'daki 18 noterin ise sırası ile her hafta sonu nöbetçi uygulamaya açık olacağı öğrenildi. Konya'daki noterlerin önemli bir kısmı, uygulamaya özellikle Konya'da büyük bir ilginin olmayacağını söyledi.

Buna gerekçe olarak da bankaların kapalı olması gösterildi.  Bankanın yanı sıra; hafta sonları Vergi Dairesi, Adliye, Muayene İstasyonu ve Trafik Tescil'in açık olmamasının da uygulamaya olan talebin azalmasına sebebiyet vereceğini söyleyen noterler, “Olası bir olumsuz durumda vatandaş nereye gidecek?” sorusunu sorarak, uygulamanın her yönünü geniş kapsamlı düşünmenin daha doğru olacağını ifade etti. Ayrıca noterler, uygulamadan faydalanmak isteyen vatandaşların “TNB” sitesine girerek, hangi gün, hangi noterin nöbetçi olacağı ile ilgili sorgulama yapabileceklerini de dile getirdi.