Noter işlemlerinde yeni dönem! Herkese zorunlu olacak

Noter işlemlerinde yeni dönem! Herkese zorunlu olacak
Noter işlemlerinde yeniliğe gidiliyor. Tüm noterlerde ve tüm işlemlerde uygulamaya geçilecek yeni yöntem ilk olarak pilot uygulama ile hayata geçirilecek, yıl sonuna kadar 81 ilde yayılacak

Noterlerde yapılan işlemlerde sıklıkla rastlanan sahte kimlik kullanımını ortadan kaldırmak amacıyla düğmeye basıldı. Sahteciliği önlemek amacıyla hayata geçirilecek yeni sistem için 81 ilde uygulanacak.

Noterlerde işlevselliği artırmak ve yığılmaları önlemek amacı ile e-noterlik, nöbetçi noterlik, güvenli ödeme hizmeti gibi birçok yenilik hizmete geçirilmişti. Noterlik sayısı da 1231'den 2024 yılı itibari ile 2 bin 385'e çıkarıldı.

Noterlik işlemlerinde ise 3 Şubat 2020 tarihinde kredi kartıyla ödeme imkanı getirilmiş, bu kolaylıkla bugüne kadar 33 milyon 481 bin kişi kredi kartı ile ödeme yapmıştı. Ancak bu sistemin suiistimale uğratılması nedeniyle yeni bir uygulamaya geçilme kararı alındı.

İşlemlerde sıklıkla rastlanan sahte kimlik kullanımını ortadan kaldırmak amacı ile yeni bir uygulamaya geçiliyor. İlk önce pilot olarak devreye alınan parmak iziyle kimlik doğrulama işlemi ile şimdiye kadar 3 bin 779 kimliğin doğrulaması yapıldı.
81 ildeki tüm noterliklerde uygulanacak olan parmak izi doğrulama sistemi 2024 yılı sonuna kadar ülke geneline yayılacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ