Nüfus'ta ehliyet ve pasaport dönemi

Nüfus'ta ehliyet ve pasaport dönemi
Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 Nisan'dan itibaren ehliyet ve pasaportların da kendileri tarafından verileceğini açıkladı.Pasaportun yanında sürücü ehliyetleri çıkartma işlemleri 2 Nisan tarihiyle birlikte tamamen...

Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, 2 Nisan'dan itibaren ehliyet ve pasaportların da kendileri tarafından verileceğini açıkladı.

Pasaportun yanında sürücü ehliyetleri çıkartma işlemleri 2 Nisan tarihiyle birlikte tamamen Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından verilen sürücü belgesi ve pasaportların, 2 Nisan tarihi itibariyle kendileri tarafından verileceğini ve gerekli alt yapı hazırlıklarını tamamlamak üzere olduklarını açıkladı.

Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredileceği duyurulan pasaport ve sürücü belgesi işlemlerini 2 Nisan tarihine kadar Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütmeye devam etmesine dair Bakanlar Kurulu kararı gereği 2 Nisan'dan itibaren işlemlerin kendileri tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı.

Şahin, "Bundan sonra pasaport ve ehliyeti biz vereceğiz. Vatandaş bir parmak basınca devlet bir daha parmak bas demeyecek. Hem vatandaşımız fazla zaman tüketmeyecek, hem de kamu dairesindeki verimlik en üst noktaya çıkaracak" dedi.

Sarayönü Nüfus Müdürü Abdulkadir Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredilmesine dair sürenin 2 Nisan'da tamamlanacağını belirterek, "Ehliyet ve pasaportların tarafımızdan verilmesi için gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. Doğal olarak iş hacmimiz artacak. Resmi Gazete'de, 29 Ekim 2016'da yayımlanan 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 3152 sayılı Kanun'a eklenen geçici maddede, Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemleri 2 Nisan'da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne devredileceği için hizmet binamızın içerisinde de düzenleme yapıyoruz. Çipli kimlik kartından olduğu gibi, bu hizmette de alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.