Oda, ilk yardım eğitimi verecek

Oda, ilk yardım eğitimi verecek
Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından, çiftçilere ve tüm vatandaşlara yönelik olarak ilk yardım eğitimi düzenlenecek.Sarayönü'nde çiftçilerin talebi doğrultusunda Sarayönü Ziraat Odası Tarım...

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından, çiftçilere ve tüm vatandaşlara yönelik olarak ilk yardım eğitimi düzenlenecek.

Sarayönü'nde çiftçilerin talebi doğrultusunda Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi, ilk yardım eğitim programı organize etti. Konya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi ile irtibata geçen Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi, Dr. İrfan Çelik tarafından verilecek bir ilk yardım eğitimi programı düzenledi. 15 Kasım 2017 Çarşamba günü, Sarayönü Belediye Düğün Salonu'nda verilecek olan ilk yardım eğitimi, saat 12:30'da başlayacak. Eğitimler, tüm vatandaşlara açık olacak.

Sarayönü Ziraat Odası Tarım Danışmanlığı Hizmet Birimi tarafından yapılan açıklamada, "Çiftçilerimiz, tarlada ilk yardım gerektirebilecek durumlarda bilgi sahibi olabilek amacıyla bize müracaatta bulunmuştu. Bizde böyle bir program düzenlemeyi uygun gördük. İlk yardım, herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır. Bu eğitim çiftçilerimize ve katılım gösteren tüm vatandaşlarımıza büyük yarar sağlayacağını tahmin ediyoruz." denildi.